Fashion

Doortjes vintage diary #11

Zal men het hebben geweten? Zal men enig idee hebben gehad wat voor invloed ze pakweg vijftig jaar later zouden hebben? Over wie wij het hebben? Over de mensen uit de jaren ´60. Nog specifieker, de kleding van de mensen uit die tijd. We're mad about these men!

MadMen

Vanaf het moment dat de serie 'Mad Men' in 2007 op de buis verscheen, verscheen de mode van de jaren '60 steeds vaker in het straatbeeld. Prachtig gekleede dames, in vaak nauwsluitende maar niets onthullende mode met perfect gekapt haar, en mannen strak in het pak met een smalle das en een goede hoeveelheid pommenade in het haar. Het succes van Mad Men komt grotendeels door een bijna obsessief oog voor detail. Zelfs met het geluid uit, is het een serie die je blijft boeien.

MadMen

MadMen

De taille hoogte van toen, en die rond 2007 weer in beeld kwam, is ook nu weer terug te vinden in de mode van 2012. Een mooi blousje in die hoge smalle rok of juist wat nochalanter weggestoken in een hoge, cut-off denim. Daarbij lijken de mannen ook zeker de smalle das en de gekledere outfits niet te schuwen. De liefde voor vintage is hierdoor in ieder geval weer aangewakkerd, voor zowel de vrouw als de man.

MadMen

MadMen

Kortom, het blijft een boeiends en uitermate interessant iets, de herbeleving van mode, haar vormen, kleuren en daarin stijlen. Een terug komend iets waar ons ieder (mode)hartje sneller van gaat. Mode van toen, is de vintage van nu.

MadMen

MadMen

Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan eens een kijkje in onze webshop en bevind je in de sferen van toen.

Liefs, Doortjes Vintage

Deel dit artikel
Back to top