Fashion

Maartje: The moment our eyes met in New York

De eerste finalist die kans maakt op een stylingcursus op de Another Academy is bekend! Maartje schreef een vermakelijke blog over haar avonturen in New York en maakt daarmee kans op een stylingcursus op de Another Academy! De keuze was al snel gemaakt, want na het lezen van deze blog wilden we niets liever dan onze koffers pakken en afreizen naar fashionheaven on earth.


The moment our eyes met in New York

Juli 2009, NYC

Vanaf het moment dat ik voet zette in het smerige drukke busstation Port Authority wist ik het, dit was mijn stad, de liefde van mijn leven! I heart New York! En hoe corny het ook klinkt, ik voelde me meteen als een vis in het water die na jaren in een kom te hebben geleefd, waar ze steeds tegen de rand opbotste, eindelijk de oceaan inzwom. Na de koffers te hebben gedumpt in een veel te kleine hostelkamer in Harlem, vertrokken we met de metro weer richting Manhattan.
Manhattan, de stad van Carrie Bradshaw, de stad van de hipsters en clubbers, van veel te rijke en veel te arme mensen. Maar vooral, fashionheaven!

We stapten uit in the Village, dat met zijn Washington Square, boutiques en restaurantjes aandeed als een klein stadje, tot je omhoog kijkt en de skyline je vertelt waar je werkelijk bent. Ik had nog nooit eerder zoveel mensen gezien waar ik jaloers op was. Iedereen liep erbij alsof het zijn laatste dag op aarde was: fantastische outfits en spullen die ik nog nooit had gezien. Geen wonder dat The Satorialist hier graag komt.  Een paar blokken verder liepen we zo een filmset op, toepasselijk was het die van 'I love you, New York'. En weer iets verder: de Marc by Marc Jacobs store. Na een half uur rond te hebben gelopen als een kind in een snoepwinkel, begaf ik mij naar buiten met 3 volle tassen. Met als hoofdprijs de door mij zo gewilde mouse flats! Kan deze vakantie nog beter worden?

De volgende dag viel ik een beetje van mijn roze wolkje af. Het was ontzettend warm, plakkerig en mijn geld was nagenoeg op. Toen ik de trap van de metro afliep, de stinkende smerige gang in, voelde ik me alles behalve fris, fruitig en vrolijk. Eerder bezweet, gedesillusioneerd (waar was al dat geld heen?) en dik ( waarom is iedereen hier zo perfect?). In mijn Charlotte Ronson jurkje gecombineerd met rode lage All Stars, stapte ik met neergeslagen blik de trein in die natuurlijk vol zat met andere bezwete dikke mensen.Zonder verder omhoog te kijken plaatste ik mijn hand op een (natuurlijk) vieze, vettige paal. Bah, hoeveel mensen zouden dit al hebben aangeraakt met hun plakkerige hamburger handen? Ik bedacht me dat deze trein net uit Brooklyn kwam gereden en dus waarschijnlijk volzat met uitschot en hipsters uit Williamsburg.

Maartje

Een hand boven de mijne, irritant! Waarom doen mensen dat altijd. De trein reed weg en ik deed mijn ogen dicht terwijl ik mijn hoofd richting het raampje bewoog, hopend op wind. Terwijl de trein vaart maakte opende ik mijn ogen. Mijn blik werd beantwoord door twee grote blauwe ogen en misschien wel de mooiste lach die ik ooit had gezien. Wie was deze slanke, lange man? Hij droeg het typische New Yorkse kleding stijltje dat zovelen in deze stad droegen. Maar toch had hij iets speciaals. Door de hals van zijn shirt was een grote chestpiece zichtbaar. Ik wist even niet waar ik moest kijken met mijn rode hoofd, klamme huid en door de hitte opgezette enkels die niet eens een blik verdienden van dit goddelijke schepsel.


Voor ik het wist stapte hij uit op 'Grand Central Station' met een zachte Bye en voor ik mezelf weer in de hand had en mijn mond dicht kon doen was hij al verdwenen in de menigte en vervangen door een nors uitziende man van middelbare leeftijd, met een veel te warm pak en een rood zwetend hoofd.

Dag Cole Mohr, hopelijk tot ziens... *zucht*


Morgen en woensdag zullen de blogs van de twee andere finalisten op Fashionscene komen. Vind je na het lezen van de andere blogs dat Maartje moet winnen? Vanaf woensdag kun je in de poll die zich onderaan de website bevindt, stemmen op jouw favoriet!

Deel dit artikel
Back to top