Fashion

Léonie’s closet tour: deel 2

Het leek mij te gek om voor mijn blogje een soort van ‘Closet tour’ te doen zodat jullie een goed beeld krijgen van de items in mijn kledingkast. Bij nader inzien toch niet zo’n goed idee aangezien mijn kledingkast niet eens een echte kast is maar bestaat uit verschillende opslagplaatsen in het huis…

Ook was ik van dit idee afgestapt omdat deze zogenaamde kledingopslagplaatsen er absoluut niet ethisch verantwoord uitzien; letterlijk en figuurlijk is het een klerenbende. Daarom heb ik de mooiste, meest gedragen en uniekste items er uitgepikt en op de foto gezet. Enjoy en misschien hou je er ook nog wat fijne shopadresjes aan over.

Vandaag: deel 2!

Katoenen ruffled vest die ik lang geleden van Ebay heb geplukt en tenslotte nooit meer uit heb gedaan. Ik gebruik ‘m altijd als jas!

Denim blouse met studs voor een prikkie op Marktplaats gevonden. Handig te combineren maar ook lekker comfortabel voor de lazy days.

Fendi tas die ik van mijn ouders heb gekregen voor mijn 21ste verjaardag.

Roze gevlochten Esprit sjaal. Aangezien ik een heleboel winterjassen in saaie kleuren heb geeft zo’n sjaal even wat kleur aan het geheel.

Zwarte vintage glitter sweater. Het is moeilijk te zien op de foto’s hoe ‘shiny’ deze trui is maar ik verzeker je dat ie ‘topper’-waardig is!

Lakleren Charles Jourdan veterlaarzen. Ik heb nooit afgeweten van deze ontwerper totdat ik de naam Charles Jourdan vaak langs zag komen op de zolen van vintage schoenen en het viel me op dat dit vaak prachtige vintage vondsten waren. Mijn interesse was gewekt! Afgelopen zomer in Frankrijk reden we door een stadje ergens in de middel of nowhere en opeens vanuit het niets verscheen er een winkel voor ons met groot er op geschreven “Charles Jourdan”. Dus ik heb meteen de auto laten stoppen, de boys naar de naastgelegen MacDonalds gestuurd en ben de winkel gaan inspecteren! Mijn oog viel al gauw op deze laarsjes en ik wist meteen wat mijn eigen souvenir zou worden!

Ketting bestaande uit allemaal zilveren blaadjes met gaatjes. Iedereen vraagt me altijd waar ik die mooie ketting vandaan heb en zodra ik vertel dat een ketting van een tientje was van de H&M is iedereen verbaasd.

Fluwelen vintage bustier body met kanten bovenkant. Deze body heb ik gekocht op een rommelmarkt in een klein Frans dorpje  ergens hoog in de Alpen tijdens onze vorige zomervakantie. De sfeer van de markt was écht geweldig en deze vintage vondst vat de sfeer eigenlijk precies samen; heel romantisch, authentiek en Frans.

Mega formaat leren Hermes Birkin look-a-like die ik tijdens een shoptripje in Antwerpen vond aan het einde van de dag. Dat was echt zo’n shopping-happiness moment! Het slotje ontbreekt hier maar die ben ik (alias chaos-Leonie) natuurlijk allang al weer kwijt.

Vintage geplooid en gebloemd jurkje van prachtige lila en groene kleuren. Ik heb er geen verhaal bij, maar het jurkje spreekt voor zich… hij is mooi hè? ;)

Vintage wollen cape met geborduurde bloemen versierd met pailletten. De foto doet absoluut geen recht aan dit capeje, deze moet je in het echt gezien hebben. De achterkant is bijvoorbeeld ook prachtig versierd. Ik heb deze gevonden tijdens een gezellig shopdagje met mams op de Noordermarkt in Amsterdam.

Blauwe vintage hoed met strik. Ik hou van hoedjes en vooral van deze, hij staat me heel mooi vind ik. Maar helaas waait ie meteen van je hoofd als je ‘m buiten draagt, daarom zet ik hem wel eens binnen op of draag ik ‘m op binnen-feestjes!

Rode vintage zonnebril uit Amerika. De bril is van prachtige kwaliteit en de rode kleur is helemaal ‘mij’.

Kitscherige katten tas gevonden in Oostenrijk tijdens een geweldige mini vakantie met mijn beste vriendin. Ideale tas om vol te stoppen met laptop etc.

Vintage gedrapeerd jurkje met tailleband en kleurig ‘Japanse’ print. Deze staat zo prachtig als je hem draagt. Fits like a glove. Ik heb ook een jasje in deze print!

En als laatste mijn heerlijke vintage Ralph Lauren blazer die gewoon heel handig is om overal over te dragen wil ik even de deur uit. Sjaal erbij en ik ben good to go

(Léonie Mizée)

Deel dit artikel
Back to top