Fashion

Léonie’s closet tour: deel 1

Het leek mij te gek om voor mijn blogje een soort van ‘Closet tour’ te doen zodat jullie een goed beeld krijgen van de items in mijn kledingkast. Bij nader inzien toch niet zo’n goed idee aangezien mijn kledingkast niet eens een echte kast is maar bestaat uit verschillende opslagplaatsen in het huis…

Ook was ik van dit idee afgestapt omdat deze zogenaamde kledingopslagplaatsen er absoluut niet ethisch verantwoord uitzien; letterlijk en figuurlijk is het een klerenbende. Daarom heb ik de mooiste, meest gedragen en uniekste items er uitgepikt en op de foto gezet. Enjoy en misschien hou je er ook nog wat fijne shopadresjes aan over.

Vandaag: deel 1!

Zoals je ziet begin ik meteen met mijn grootste favoriet, mijn zwarte quilted Chanel 2.55 uit de jaren tachtig. Bijna elke vrouw hoopt ooit in haar leven een echte Chanel tas te kunnen kopen, 2009 was mijn lucky year! De tas is nog in perfecte staat en dat wil ik ook zeker zo houden, heeft iemand goede tips om hem te onderhouden?

Harnas ketting van Fashionology (www.fashionology.nl). Je draagt hem als een normale ketting om je nek maar bevestigt hem op je rug. Neem zeker even een kijkje in de webshop van Rachel Duister die deze sieraden maakt.

Taupe kleurige wedges uit mijn eigen webshop (www.froufrous.nl). Op het moment zijn ’t toch wel mijn meest gedragen schoenen ze lopen namelijk ontzettend comfortabel ondanks de hoge sleehak. Het mooie van de kleur taupe is dat het overal bij matched en toch is het een hele unieke kleur is want het is net geen grijs maar ook geen beige.

Zilveren roos ring. Deze heeft mijn moeder gekregen en gedragen toen ze 16 jaar oud was. Nu heb ik de eer om ‘m te mogen dragen.

Zwarte glitter tregging COS. Deze trouser-legging heb ik tijdens mijn eerste bezoek aan de COS gekocht en sindsdien is het één van mijn lievelingswinkels. Jammer dat er alleen nog maar een vestiging in Den Haag te vinden is...

Groen gedrapeerd jurkje van het Parijse merk Lallou (www.lallou.com) van ontwerpster Shirley Bern. Op deze foto komt de pasvorm niet tot zijn recht, zie hier hoe het jurkje valt als je ‘m draagt.

Bruin gemêleerde Prada heels van fall/winter 2006, nog altijd één van de mooiste Prada heels naar mijn mening. Prada had toen een heel goed schoenen seizoen!

Vintage bontstola uit een leuk vintage winkeltje in Rotterdam.

Prachtig donkerbruine wollen blazer met schoudervullingen. Aan de voor en achterkant zitten hele mooie plooien waardoor de blazer hele sterke vormen heeft. Het is een afdankertje van een vriendin van mijn moeder, natuurlijk nam ik ‘m graag over!

Vintage gebloemde jurk met kanten kraagje en geplooide mouwtjes. Ik heb ‘m lang geleden gekocht op Ebay en ’t is nog steeds een favoriet. Het is namelijk zo makkelijk om een gebloemd jurkje te combineren; stoer met zwart en leer en metalen sieraden of juist extra romantische met een mooi hoedje, kanten panty en lieve schoentjes.

Gouden vintage kettingen afkomstig uit de kringloopwinkel. Ik gebruik ze al ketting maar ook wel eens als armband, ideaal.

Leren vingerloze handschoentjes. Ik zocht dit soort handschoenen al tijden voor een goede prijs maar kwam overal goedkope versies van namaak leder tegen. Ik was heel erg verbaasd toen het perfecte paar van echt leer te vinden bij New Yorker voor maar € 20,-. Dit soort handschoenen zijn ideaal als je geen koude handen wilt en toch je vingers vrij wilt hebben zoals tijdens het shoppen bijvoorbeeld.

Volgende week deel 2! (Léonie Mizée)

Deel dit artikel
Back to top