Fashion

Fleur: de nieuwe collecties...

Shoppen in de sale is erg voordelig; ik doe het dan ook graag. Al moet ik toegeven dat het niet altijd een pretje is om tussen al die restanten te zoeken naar een leuk exemplaar dat niet al drie keer door de handen van iemand anders is geweest. Daarom is het goed om ook alvast naar de nieuwe collecties te kijken en jezelf te verzekeren van dé items voor het komende voorjaar.

Op Style.com waren de Spring/Summer collecties voor 2010 al eerder te bewonderen en steeds meer bladen komen nu ook met de trends voor het komend voorjaar. Zo gaf de Glamour ons alvast een voorproefje en ook de ELLE kwam deze week met een fijn trendoverzicht. Al moet ik er, omringd door alle sneeuw, nog niet aan denken om in luchtige jurkjes rond te lopen. Toch verlekker ik me aan al dit nieuws en bedenk ik alvast wat ik graag in mijn kast wil hebben.

Ik vind de etnische prints erg mooi, vooral de collectie van Alexander McQueen heeft voor mij een hoog ‘wil ik hebben’ gehalte. Persoonlijk moet ik wel erg wennen aan zijn schoenen, die wel een hele onmogelijke pasvorm hebben. Maar ja, in de ene trend kan je jezelf natuurlijk meer vinden dan in de andere. Afgelopen zomer was de harembroek mijn favoriete kledingstuk op een warme zomerdag. Vooral mijn jeansexemplaar stond garant voor de nodige complimentjes. Al moet ik toegeven dat zo’n überbaggy model op praktisch niveau minder hoog scoort. Door het lage kruis was fietsen door Amsterdam bijna onmogelijk en snel een trap op lopen was er ook niet bij. Gelukkig doen wij Nederlanders het in de zomer ook wat rustiger aan en kwam ik met dit exemplaar prima weg.

Dit jaar geen laag kruis maar wel veel andere fijne jeans. Destroyed jeans zien we veel terug en kwam onder andere bij D&G over de catwalk. Ik houd wel van deze ‘gedragen look’, in het kader van ‘zelf experimenteren’ kun je zo je oude jeans nieuw leven inblazen en niemand die het gek vindt dat je broek bijna uit elkaar valt. Behalve bemoeizuchtige moeders dan, die niet snappen dat je €200,- aan zo’n vod uitgeeft. Als je er over nadenkt, is het natuurlijk wel een raar idee, maar in de modewereld kan alles. Hoewel ik bij sommige collecties zo mijn twijfels heb, zoals de extreme kostuums van Gareth Pugh. Een nieuwe trend? Ik moet het nog zien!

Al gebeurt er natuurlijk wel het één en ander voor deze op de catwalk geïnspireerde look in de winkels hangt. H&M en Zara zijn wat dat betreft echt meesters in het vertalen van trends voor het grote publiek. Toch is mij opgevallen dat het grootste deel van het winkelend publiek hier helemaal niet op let. Zij kopen gewoon wat ze mooi vinden en als een nieuwe trend hen niet bevalt, komen de nieuwe fashionitems niet verder dan de paspop. Dat is eigenlijk ook precies het motto voor het nieuwe modeseizoen: trends die in elkaar overlopen en op een nieuwe manier gedragen worden. En jij bepaalt hoe! (Fleur Le Guen)

Foto's: Style.com

Lees hier alle blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top