Fashion

Fleur: Kerststress

Kerstvakantie? Ik heb het nog nooit zo druk gehad! Op mijn werk zit ik midden in de kerstshoppings en ook op privégebied eist Santa Claus een hoop tijd op. Geloof het of niet, dit jaar heb ik zowaar een X-Mas to do list..

Kerstborrels

Ze zijn gezellig en uitermate geschikt om te netwerken, maar voor je het weet ben je een paar uur verder. Met al die bubbels en andere alcoholische versnaperingen wordt mijn productiviteitsniveau niet echt opgekrikt. Misschien volgende keer toch maar aan de spa?

Kerstkaarten

Hoewel ik mijn mail dag en nacht via mijn geliefde BlackBerry in de gaten houd, ben ik wat betreft de kerst nog van de oude stempel. Handgeschreven kerstkaarten op de brievenbus! Aangezien ik van het merendeel van mijn relaties alleen een e-mailadres heb, ben ik per persoon eerst tien minuten bezig voordat ik daadwerkelijk vorderingen met mijn kaarten kan maken.

Kerstdiner

Wat gaan we eten? Gezellig bij elkaar komen, daar draait het allemaal om, maar wat doe je dan de hele dag? Juist ja: eten. Nu ben ik gelukkig zo verstandig geweest om mezelf ergens te laten uitnodigen, maar dan kan ik natuurlijk niet met lege handen aan komen zetten. Door mijn voorliefde voor toetjes en alles wat zoet is bedacht mijn familie dat ik de aangewezen persoon ben om het dessert te verzorgen. De verwachtingen zijn hoog, dus een goede voorbereiding is noodzakelijk. Samen met mijn vriend plan ik een avond voorproeven in, wat resulteert in één groot caloriefestijn. Aan het eind van de avond zijn we allebei zo misselijk dat we geen suiker meer kunnen zien, laat staan proeven.

Kerstboom

Ik neem dit jaar wel een kunstboom dacht ik, dat is makkelijker. Nou daar had ik me toch flink op verkeken, al die onderdelen pasten natuurlijk weer niet in elkaar. Met wat hulp staat mijn boompje uiteindelijk toch. Al hoef ik je niet te vertellen dat het uit elkaar halen van kerstverlichting die slordig in de doos is teruggestopt, ook een zeer zenuwslopend werkje is.

Kerstcadeaus

Voor het cadeau shoppen voor mijn eigen familie en een negenkoppige schoonfamilie mag je wel twee dagen uitrekken om aan alle verlanglijstjes te kunnen voldoen. Webshops met te lange levertijden dwingen mij naar drukke winkels met ellenlange rijen en dan laat ik mijn aankopen nog niet eens inpakken! Nee, daar ben ik thuis nog een paar uur zoet mee. Want als je het doet, doe je het goed; is mijn motto. Ik mag natuurlijk niet onderdoen voor de kassahulp bij de Douglas. Nou maar hopen dat de Kerstman ook een beetje aan mij heeft gedacht.

Dan zou ik het belangrijkste bijna vergeten. Wat trek ik aan op deze feestelijke dagen? Een blote schouder is natuurlijk mooi, maar de hele avond kou lijden is niet echt ontspannen. Daarbij moet ik ter plaatse een toetje bereiden en ik moet er natuurlijk ook nog in kunnen eten. Nou maar even de stad in dan en ook nog even snel langs de kapper en mijn handen kunnen ook wel een manicure gebruiken. Met een nieuwe mascara en mooie lippenstift werk ik zo meteen mijn zichtbare slaapgebrek in een paar minuten weg. Laat de kerst maar komen, ik ben er klaar voor! (Fleur Le Guen)

Lees hier alle blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top