Fashion

Fleur: Dresscode drama

Alsof het nog niet lastig genoeg is om te bepalen wat je naar een feest aan moet trekken, verbinden sommige grappenmakers hier ook nog eens een dresscode aan vast. De reden dat ik zo’n hekel heb aan dergelijke kledingvoorschriften komt waarschijnlijk doordat ik ze zelden goed interpreteer. Geef mij liever de vrije hand als ik ga shoppen voor een feestje!

Niets is zo vervelend om naar een Ibiza party te gaan wanneer het hartje winter is en alle winkels vol breisels hangen en donkere kleuren domineren. Of een cowgirl thema als carnaval net achter de rug is, probeer dan nog maar eens ergens een leuke hoed vandaan te toveren. 

(ik sta rechts...)

Hoewel ik mezelf niet graag in de spotlights zet met themagerelateerde outfits, is niks zo gênant als ergens verschijnen in dezelfde outfit als iemand anders. De klassieke blunder van in dezelfde jurk op een feest aankomen, is mij dan ook niet bespaard gebleven. Meerdere malen zelfs. Nou is dat met een H&M aankoop tamelijk onvermijdelijk, maar met mijn speciaal in Londen aangeschafte strapless jurk dacht ik dat ik aardig veilig zat. Met de dresscode ‘Glitter & Glamour’ vond ik bij French Connection een jurkje dat deze omschrijving perfect omvatte. Niks webshop, dit exemplaar had ik eigenhandig in het Londense filiaal aan de caissière overhandigd. Trots en tevreden had ik mezelf nog even in een raam op mijn weg naar de ingang van het feest bewonderd. Dit gevoel duurde slechts enkele seconden. Na één stap over de drempel te hebben gezet zag ik het meteen, en zij ook. Een gevalletje van snel de andere kant opkijken, vooral voor mij dan. De dame in kwestie was namelijk grofweg twee koppen groter met oneindig lange benen. Dit model, want dat moet bijna wel, stond dit jurkje heel anders. Om eerlijk te zijn gewoon beter. Ik wist niet hoe snel ik bij haar uit de buurt moest komen en heb de rest van de avond aan de andere kant van de ruimte doorgebracht.

Je kunt je misschien voorstellen dat ik niet bepaald stond te springen toen ik vorige week een uitnodiging op mijn deurmat ontving waar heel groot ‘Hollywood party’ opstond. Een goede vriendin van mij dacht dat het een leuk idee was om haar verjaardag in stijl te vieren en koos voor dit filmsterrenthema. Met een week vol deadlines en slecht weer was het me helemaal ontschoten om even de stad in te gaan. Enkele uren voor het feest en met geen mogelijkheid om nog te shoppen, besloot ik dat er niets anders opzat dan maar gewoon als mezelf te gaan. Ik ben dan wel geen A-list celebrity maar als één van haar beste vriendinnen vond ik dat ik wel een VIP-status bij haar had verdiend. Bovendien zouden mijn andere vriendinnen waarschijnlijk toch geen gehoor geven aan de dresscode. Nou, daar stond ik, op een speciaal uitgerolde rode loper, zwaar underdressed. Gelukkig kon mijn vriendin er wel om lachen en bracht ik de avond door in het gezelschap van Marilyn Monroe en de Olsen Twins, dat kan ook niet iedereen zeggen! (Fleur Le Guen)

Deel dit artikel
Back to top