Fashion

Jutka & Riska Out of Space SS12

Naast het officiële programma van AFW zijn er ook genoeg andere toffe mode-events gaande in onze hoofdstad tijdens de Fashion Week. De pop-up store en spring-summer 2012 fashion show van Jutka & Riska was daar één van. Futuristische printjes in de mix met vintage Chanel bags en soul food. Lovely!

jeans jr


Vanavond vond in Toko MC op het Westergasterrein de fashionshow van Jutka & Riska plaats. Modemoois was er ook naast de runway, want in het restaurant was een pop-up store van de mini keten gebouwd. Voor de Jutka & Riska nieuwelingen, de shops (te vinden in Amsterdam, Haarlem, Heemstede en Antwerpen) specialiseren zich naast hun eigen label in vintage, (second-hand) customised items en labels die passen bij de feel van de shops. Dit alles werd vanavond tegelijkertijd met de eerste avond van het officiële AFW programma aan ons modestoten voorgeschoteld.

jr ster jr heelal

jr jr chanel

Sterren en planeten prints, neon roze accessoires en een spaced out Chanel bag

backstage


Bijzonder was dat items die op de catwalk te zien waren ook direct te koop waren in de pop-up store. Het thema van de collectie was Out of Space. Gebaseerd op de gedachte van de Maya's die hebben voorspeld dat de wereld eind 2012 zou vergaan. Jutka & Riska greep dit aan als nieuw begin wat zich uitte in een fashionable spaced out collectie. Denk sterren, planeten, metallics en neon. Wij zagen Disney Fantasia tasjes, sterren jewels, metallic tops en heelal prints. De modellen gingen het plankier over voorzien van neon space odessey make-up en Robocop nagels.

jr

Een fijne hip-hop beat, bubbels en soul food hapjes maakte het geheel tot een fashion avondje waar wij er wel meer van willen zien.

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top