Fashion

Leren over leer met Ecco

Als je dacht dat Ecco gelijk staat aan suffe schoenen, think again. Het Deense merk presenteerde afgelopen week haar on-trend spring-summer 2012 collectie en we leerden alles over het productieproces van leer, van koe tot schoen. Ecco levert namelijk ook prachtig leer aan brands als Iris van Herpen en Louis Vuitton!

Om once and for all een eventueel saai en suffig imago van zich af te schudden, organiseerde Ecco dinsdagochtend een uitgebreid persontbijt. Tussen de cruesli, croissants en sapjes stonden onder meer flinke sleehakken, classy pumps, kekke veterschoentjes en handtassen in zomerse tinten. Mission accomplished!

Terwijl de aangeschoven journalisten lekker aan het eten en drinken waren, vertelden de lovely ladies van Ecco van alles over het bedrijf, de productieprocessen (Ecco doet alles, maar dan ook alles zelf!) en haar producten. Ja, en dan ga je je bedenken hoeveel liefde en werkuren er wel niet zitten in één zo'n paar lederen schoenen...

ecco persontbijt tafel

ecco persontbijt rode pump

ecco persontbijt ballerina en sleehak

ecco persontbijt bruine pump

ecco persontbijt tas

Maar het leer dat Ecco met zoveel toewijding produceert, wordt niet alleen gebruikt voor de schoenen en accessoires van het eigen merk. Het merk levert namelijk ook leer aan big brands als Louis Vuitton en werkt samen met de experimentele designers Iris van Herpen, Rachel Freire en Todd Lynn. Experts van Ecco meeten de ontwerpers in het Brabantse Dongen, om daar tot de mooiste, leren designs te komen. Eén lederen creatie van Iris van Herpen konden we eens goed van dichtbij bekijken. Gorgeous!

ecco persontbijt iris van herpen

ecco persontbijt iris van herpen groot

Draag jij veel leer?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top