Fashion

Dankzij je deze handige tips houd je suède schoon

Dankzij je deze handige tips houd je suède schoon

Suède schoenen en laarzen raken eigenlijk nooit uit de mode. Ze vormen vaak één van de basisonderdelen van je najaarsgarderobe, maar ook in het voorjaar zijn ze goed te combineren. Van enkellaarzen, overknee boots tot sandalen, sneakers en tassen; met suède zit je altijd goed! Niet voor niets keren ze seizoen na seizoen terug in de laatste collecties en zien we ze veelvuldig om de benen van onze favoriete stijliconen. 

Het enige probleem is: hoe houd je suède schoon? Omdat het material ruw is, kan het schoonhouden van je favoriete suède items nogal een uitdaging zijn. Wanneer je suède verkeerd schoonmaakt, kan het helemaal misgaan en kun jij je mooie schoenen of tas zomaar ruïneren. Maar wanneer je het op de juiste manier aanpakt, gaan je suède beauties jarenlang in topconditie mee. Wij hebben een aantal slimme tips om je suède items op hun mooist te houden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door S P E L L (@spell) op

1 Sprayen maar!

Misschien weet je het wel, maar vergeet je het tóch wanneer je net een nieuw paar suède overknees hebt aangeschaft: het inspuiten met een suèdespray. Deze spray voorziet je nieuwe laarzen van een beschermend laagje en zorgt ervoor dat hun levensduur verlengd wordt. En, regent het pijpenstelen buiten? Laat je lichtgekleurde suède laarzen dan lekker in de kast staan. 

2 Hou ze in model

Voordat je begint met schoonmaken, is het handig je schoenen op te vullen met wat krantenpapier. Dit helpt de vorm van de schoen te behouden terwijl jij bezig bent om ze weer in hun beste conditie te krijgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door S P E L L (@spell) op

3 Koop een suèdeborstel

Ja, ze bestaan en maken je leven zóveel makkelijker. Investeer die paar euro in een suèdeborstel, want het is het geld dubbel en dwars waard. Wanneer je de borstel gebruikt om je schoenen schoon te maken, zorg dan dat je met de richting van de vezels meekamt. Let op: vermijd heen en weer borstelen over de suède stof, want dit beschadigt het alleen maar!

Ook handig: wanneer er per ongeluk vlekken op je suède laarzen zijn gekomen, is het handig om een suède gum aan te schaffen. Hiermee verwijder je op milde wijze vlekken, olie en vet dat in het suède getrokken is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door R O C K Y (@rocky_barnes) op

4 Finishing touches

Wanneer je overtollig vuil en vlekken hebt weggehaald met de suède borstel, poets je de schoenen na met een schone, droge handdoek. Hiermee haal je overtollig stof en vuil weg.

Zitten er nu nog stééds vlekken op je suède topstukken? Dep dan met wat witte azijn op een schone doek over het aangedane oppervlak en zie de vlekken en het vuil als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door R O C K Y (@rocky_barnes) op

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top