Fashion

Claes Iversen SS12

Dat alle internationale fashion weeks er weer op zitten, betekent niet een stop op modeshows in eigen land. Donderdagavond liet designer Claes Iversen toute modeminnend Nederland afreizen naar een leegstaand gebouw, ergens in Amsterdam-Oost. Wij waren erbij en doen verslag van de prachtige spring-summer 2012 show!

De voorheen ongebruikte verdieping die Claes Iversen als locatie voor zijn show had uitgekozen, zag er allesbehalve as usual uit. Weinig lampen brandden, de betonnen vloeren zagen er geleefd uit en de plafonden waren onafgewerkt. Zodra het eerste model voorbij liep, werd ons duidelijk hoe goed de setting uitgekozen was: de kale ruimte stond mooi in contrast met de verfijnde collectie.

claes iversen ss2012 report groot

De vorm van de catwalk verklapte achteraf gezien al iets over de collectie, want de kruisvorm ervan zagen we al glimmend terug op tops, jurken en broeken. Ook zijn big (of zelfs huge) shoulders, hooggesloten kraagjes, oranje bloesem, ladylike roklengtes en strikken volgens de van oorsprong Deense ontwerper very spring-summer 2012. De ingetogen grijstinten aan het begin van de show werden na een paar looks afgewisseld met zomers wit en warme knalkleuren als oranje en rood.

claes iversen ss2012 report collageI

claes iversen ss2012 report collageII

claes iversen ss 2012 report collageVI

De nette rokken en jasjes zien we in ons hoofd al om het lijf van enkele royals van Hollandse bodem (leest u mee, prinses Máxima?), maar in de oranje-witte maxi-jurk of kekke blouzen en broeken willen we zelf ook wel rondlopen.

claes iversen ss2012 report collageIII

claes iversen ss2012 report collageIV

claes iversen ss2012 report collageV

Wat is jouw favoriete look uit de spring-summer 2012 show van Claes Iversen?

(Door: Joyce)

(Beeld, op eerste foto na: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top