Fashion

Sexy fabrieksjurkjes bij Marloes Blaas

Bij de show van Marlies Blaas werden we bijna van onze stoelen geblazen. De duidelijk op de jaren ’40 geïnspireerde collectie liet ons ouderwetse lady-like ontwerpen zien met een edgy twist.

Lights, music and go! De show van Marloes Blaas tijdens de Amsterdam International Fashion Week begon met een vrolijk deuntje dat refereerde naar oudere tijden; het thema dat centraal stond in de collectie 'A Woman’s Merit'.

Marloes Blaas 1 Marloes Blaas 2

Marloes Blaas 3 Marloes Blaas 4

Marloes wou met deze lijn de kracht van de vrouw laten zien, maar niet zonder de kleding een moderne touch te geven. Jurken met silhouetten die het lichaam verhullen, kregen een sexy twist door het gebruik van see-trough stoffen en de oude overall werd omgetoverd naar een jumpsuit van nu met accent op de heup. Toch zagen we ook de simpelheid van de jaren ’40 duidelijk terug.

Marloes Blaas 5 Marloes Blaas 6

Dit alles werd door Marloes Blaas geshowd in materialen als zijde, leer en wol, die authentieke legerkleuren kregen zoals bruin, geel en camel. Vaak effen maar ook met print; zo waren er oude kaarten afgedrukt op de zijde jumpsuits.

Marloes Blaas 7 Marloes Blaas 8

'Mad Men' meets de jaren ’40 in een twist anno 2011 was bij Marloes Blaas terug te zien vrouwelijk vormen, soberheid uit de oorlog en moderne items. Wij waren onder de indruk! Jij ook?

Deel dit artikel
Back to top