Fashion

Talent van de Amsterdam Fashion Week

De tweede dag van de Amsterdam International Fashion Week stond, naast modeveteranen Spijkers en Spijkers en Bas Kosters, geheel in het teken van jong talent en groene mode. De winnaars van de allereerste Green Fashion Competition werden bekend gemaakt, Individuals by AMFI ging voor gothic en jong talent Samira Algoe introduceerde de cape en legging voor mannen.

Geen geitenwollen sokken, maar high-fashion design liep er over de catwalk voor de Green Fashion Competition. Acht geselecteerde ondernemers die mode combineren met biodiversiteit en duurzaamheid mochten twee ontwerpen aan het grote publiek laten zien.

The Green Fashion 1 The Green Fashion 2

The Green Fashion Competition

Elsien Gringhuis wist met haar kleurrijke, futuristische ontwerpen het stoffige imago van groene mode van zich af te schudden en werd terecht bekroond tot winnares. De stijvolle sneakers van OAT, die als ze afgedragen zijn terug in de grond gestopt of verbrand kunnen worden, ontvingen de tweede prijs.

Ook werd er voor de tiende keer op de Fashion Week een collectie geshowd van de Individuals by AMFI. Het merk wordt elk seizoen door een andere groep modestudenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) ontworpen. Het thema was dit seizoen de innerlijke strijd tussen het verlangen om vrij te zijn en de behoefte om controle te houden.

Individuals 1 Individuals 2

Individuals by AMFI

Deze inspiratiebron was terug te vinden in de klassieke kledingstukken waar een edgy twist aan was gegeven. Zo toonde Individuals er een doorzichtige maxi-jurk, een legging waar allerlei happen uit waren en een gebreid korset.

Individuals maakte met name gebruik van zwart in combinatie met koper en een vleugje bordeaux rood. Samen met de uitgelopen zwarte oog make-up gaf dit de collectie een gothic look. Een minpunt aan de collectie was dat Individuals veel huidige trends in de collectie heeft verwerkt, zoals de boyfriend blazer, leren broeken en see trough. Lieslaarzen, een trend van een jaar geleden, kwamen zelfs weer voorbij. Vernieuwend waren de AMFI studenten daardoor niet.

ZEM 1 ZEM 2

ZEM by Samira Algoe

In het Fashion Week LAB, een initiatief van AIFW dat jonge ontwerpers een podium biedt, gooide Samira Algoe met haar mannenmodecollectie hoge ogen. De designer wist ultieme vrouwenkledingstukken als de cape en de legging om te toveren tot mannentrends. De lichte collectie met babyblauwe en zachtroze details oogt Scandinavisch en is zeer draagbaar. Wij voorspellen dat we van de vooruitstrevende ontwerpster nog een hoop gaan horen!

(Tekst: Stephanie)

(Foto's: Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top