Fashion

Jan Taminiau opent AIFW schitterend

Jan Taminiau mocht op de eerste Amsterdam International Fashion Week in 2011, de opening verzorgen met twee shows. De Neerlandse ontwerper trapte af met een vrouwelijke collectie waar glanzende stoffen en applicaties een hoofdrol speelden. Ook zijn Haute Couture collectie tijdens de tweede show schitterde van de catwalk af. Maar wel op een iets eigenaardigere manier!

Jan Taminiau is in de modewereld een geliefde naam. Met klanten zoals prinses Maxima en Stacey Rookhuizen, was de modetent op het Westergasterrein waar de Fashion Week wéér plaats vindt voor aanvang van de show, flink afgeladen met uitgedost publiek! We spotten Stacey Rookhuizen gehuld in Jan Taminiau inclusief een fashionable helm op haar hoofd. Had Bastiaan van Schaik die ook maar opgehad toen hij rondreed op zijn scooter eerder die middag...Dan was hem die grote wond op zijn gezicht die hij overhield aan een scooterongeluk, misschien bespaard gebleven!

Enfin...op naar de show! Want na een aantal seizoenen alleen in Parijs geshowd te hebben, was iedereen verblijd om Jan Taminiau weer te mogen bewonderen op Nederlandse bodem. De eerste Demi Couture show werd geopend door topmodel Iekeliene Stange. Niet alleen een plaatje, maar ook een zeer interessante verschijning bleek uit het interview dat ik een aantal maanden geleden met haar had. Ze opende de show in een prachtig in elkaar gezette volumineuze geplooide minirok. De ontwerpen in glanzende stoffen en verfraaid met glinsterende applicaties die volgden, werden er alleen maar mooier op. Het waren stuk voor stuk must-haves; voor elke vrouw!

Jan Taminiau AIFW Jan Taminiau AIFW

Jan Taminiau AIFW Jan Taminiau AIFW

In zijn Haute Couture collectie ging Jan Taminiau een stapje verder met futuristische ontwerpen voor een iets geselecteerder publiek. Flinke gewaden; getailleerd of gedrapeerd en mini-jurken met nadruk op de boezem, zorgden voor die vrouwelijke touch die altijd is terug te zien in de collecties van de ontwerper. Daarvoor verdient Jan Taminau complimenten... Want zelfs het afschermen van gezichten, deed geen afbraak aan de vrouwelijkheid van de modellen. Als je dit voor elkaar kunt krijgen, ben je groots als ontwerper. Welverdiend kreeg Jan dan ook een groots applaus!

Jan Taminiau AIFW Jan Taminiau AIFW

Jan Taminiau AIFW


(Tekst: Evelien)

(Foto's: Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top