Fashion

Royals & first ladies love fashion

Sinds de Britse prins William en zijn vriendin Kate Middleton hun huwelijk aankondigden, zijn we lichtelijk obsessed over de vraag welke trouwjurk Kate zal dragen. Ook buigen we ons graag over kekke Viktor & Rolf outfits van Mabel Wisse Smit en de prachtige jurken van Michelle Obama. Hoog tijd om de stijl van wat royals en first ladies onder de loep te nemen!

Máxima Prinses der Nederlanden

Deze mama van drie won het hart van de Nederlandse bevolking voor zich met haar onmetelijke charme, warme glimlach en inzet voor goede doelen. Maar la Máxima heeft ook ons modehartje veroverd. Vooral haar gewaagdere kledingkeuzes - we noemen een leren jurk met matching laarzen, waarin ze er allesbehalve ordinair uitzag en een 'postpak' van Jan Taminiau - laten ons zien dat Máxima een vrouw van vernieuwing en vooruit denken is. Dat onze prinses de grote oorbellen en kleurrijke outfits niet schuwt, maakt ons alleen nog maar blijer.

royalty en first ladies love fashion maxima

First lady van de Verenigde Staten Michelle Obama

Toen Michelle Obama tijdens een staatsbezoek aan China een vuurrode Alexander McQueen jurk droeg, kreeg ze zowel ladingen kritiek als lofuitingen (duh, Alexander McQueen!) over zich heen. De mensen die het niet eens waren met deze kledingkeuze - waaronder designers Oscar de la Renta en Diane von Furstenberg - klaagden dat mevrouw Obama toch wat vaker Amerikaans design zou moeten dragen. Gelukkig trekt deze pittige First lady zich niks aan van deze kritiek en draagt ze lekker wat ze zelf wil. Of dat nou Jason Wu of een H&M'etje is.

royalty en first ladies love fashion michelle obama

Soon-to-be Prinses Kate van Wales

Kate Middleton draait nog niet zo lang mee in het koninklijke circuit. Toch moet haar invloed - ook fashion wise - niet worden onderschat: het blauwe Issa jurkje dat ze tijdens de bekendmaking van haar huwelijk droeg, was na het persmoment binnen enkele minuten uitverkocht. Ook de trouwjurk en het bijbehorende schoeisel dat ze over krap een maand tijdens haar huwelijk zal dragen, vormen hét vraagstuk in de modepers. Op dit moment vinden we haar kledingsmaak nog wat braaf, maar we verwachten voor de toekomst flink wat memorabele modemomenten van deze Britse prinses in wording.

royalty en first ladies love fashion kate middleton

Prinses Mabel van Oranje-Nassau
Deze eigenzinnige prinses heeft haar liefde voor Viktor & Rolf creaties nooit onder stoelen of banken gestoken. De meest bekende uiting van deze liefdesband is haar trouwjurk, die ze droeg toen ze haar ja-woord aan prins Friso gaf. De jurk bevatte tientallen strikjes, die van hals naar sluier alleen maar groter werden. Ook draag ze zonder blikken of blozen een broek en tutu in één en een jumpsuit tijdens Koninginnedag, terwijl iedereen een jurkje aanheeft. Ja, deze dame heeft lef op modegebied.

royalty en first ladies love fashion mabel wisse smit

Koningin Rania van Jordanië

Aangezien Jordanië niet bepaald om de hoek ligt en als land niet met enige regelmaat in het nieuws is, weten we niet zoveel af van koningin Rania als van andere koninklijke dames uit dit rijtje. Toch zal de charmante verschijning van mevrouw Abdullah II sommigen van jullie misschien wel bekend voorkomen. Rania gaat wat kleding betreft- gezien het land waarvan ze koningin is - niet bepaald conservatief de deur uit. Casual, zomerse kleding en galajurken wisselt deze koningin moeiteloos met elkaar af. Maar, net zoals iedere koninklijke dame of first lady, houdt ze het altijd beschaafd.

royalty en first ladies love fashion queen rania

First lady van Frankrijk Carla Bruni

Clean en ietwat tuttig, dat zijn toch wel de twee termen die de kledingstijl van Carla Bruni het beste omschrijven. En dat terwijl de vrouw van Franse president Nicolas Sarkozy negen van de tien keer een creatie van Dior draagt. Misschien is het een manier om het Franse volk haar ietwat rumoerige en wilde verleden te doen vergeten? Toch komt Carla wat ons betreft weg met haar keurige outfitjes, die ons een beetje doen denken aan first ladies uit de jaren '50. Bovendien ziet ze er staande naast haar man per definitie beter uit.

royalty en first ladies love fashion carla bruni

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top