Wedding

Kate Middleton's favo designer zegt dat Meghan's jurk een slechte kopie is van haar eigen ontwerp

De royal wedding is alweer even geleden, maar er wordt nog volop over gepraat. Zo hebben veel mensen het nog over het kapsel van Meghan en of de jurk niet iets te losjes zat. Commentaar valt te verwachten, maar we hebben nu toch een punt van kritiek opgevangen dat wel iets verder gaat dan dat. Emilia Wickstead, een designer waar onder andere Kate Middleton fan van is, zegt namelijk dat het ontwerp van de jurk een exacte kopie is van één van haar eigen ontwerpen. See for yourself...

De prachtige jurk van Meghan werd zeker niet ontworpen door de eerste en de beste, namelijk door de creative director van Givenchy Clare Waight Keller. Het is speciaal gemaakt voor de prinses, maar volgens designer Wickstead is het zeker geen one of a kind. In een interview met de Daily Mail claimde ze zelfs dat zij een jurk in haar collectie heeft waar die van Meghan compleet identiek aan is. 

'Her dress is identical to one of our dresses. Apparently a lot of commentators were saying, 'It’s an Emilia Wickstead dress.''

Dit is de jurk waar het om gaat. Er zijn wel overeenkomsten, maar heeft niet elke trouwwinkel en wedding designer zo'n jurk in de collectie? Bovendien is de neklijn en de taille wat ons betreft toch wat anders dan die van Meghan.

En het bleef hier ook zeker niet bij. Emilia had, zoals vele anderen, ook comentaar of de fit van de jurk.

"If you choose a simple design the fit should be perfect. Her wedding dress was quite loose."

En, ze kon het blijkbaar niet laten...

"I was like, 'Hold the wisps [of her hair] back—it’s a Royal Wedding for God’s sake.'"

Niet zo slim al deze kritiek, aangezien de koninklijke familie al vaker ontwerpen van de designer heeft gedragen. Ook Meghan werd eerder gespot in een zwarte look van Wickstead. Of ze nu de go to designer van de Britse royals blijft, is dus maar de vraag. 

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top