Fashion

Zes kledingregels waar de vrouwelijke Britse royals zich aan moeten houden

Nu dat Meghan Markle in het huwelijksbootje is gestapt met Prins Harry, heeft ze een hele waslijst aan regels gekregen waar ze volgens moet leven. Uitgebreide kledingvoorschriften horen hier ook bij en wij delen zeven dingen die verboden zijn en die daar in ieder geval op staan met jullie.

1. Te blote benen
Korte rokken of jurken zijn sowieso not done, maar blote benen net zo goed. We vermoeden dat we Meghan Markle vanaf nu altijd met een panty zullen spotten. 

2. Platte sandalen
Het liefst moeten vrouwelijke royals hun voeten in hakken steken, maar als ze dan toch voor plat gaan dan zijn sandalen een no go. Witte simpele sneakers kan nog net als ballerina's of loafers, maar iets met ontblote tenen kan dus echt niet.

3. Lage neklijnen
Een opvallend en laag decolleté is zoals verwacht niet echt een optie bij de royals. 

 

Een bericht dat is gedeeld door @windsorroyalfamily op

4. Grote tassen naar evenementen
Meghan Markle werd voor haar huwelijk regelmatig gespot met de meest uiteenlopende tassen, maar nu kiest ze bijna altijd voor een clutch. Dit staat een stuk netter dan een tas waarin je vanalles kunt meeslepen.

5. Zwart dragen naar een evenement gedurende de dag
Als het niet een sombere gelegenheid is, dan zul je royals altijd in kleurrijke of lichte outfits spotten. Hierdoor zijn ze ook nog eens gemakkelijk te herkennen in een menigte. 

6. Stoffen die makkelijk kreuken
Terwijl prinses Diana's trouwjurk toentertijd nog kritiek kreeg dat het van een makkelijk kreukbare stof was gemaakt, zul je doorgaans royals niet of nauwelijks spotten in zijde of linnen. Wol en tweed zijn een go-to materiaal omdat dit ervoor zorgt dat je er altijd gelikt uitziet. Kreukels zijn immers niet zo chic.

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top