Fashion

AIFW report: circus chique van Individuals by AMFI

Individuals by AMFI is altijd een van mijn favoriete shows, omdat de collecties draagbaar zijn en toch origineel door subtiele twists. Dit jaar hadden de AMFI studenten zich laten inspireren door het circus. En dus kwamen er wieberprintjes voorbij op tasjes, was de make-up clownesk en zagen we kleuren als die van een acrobaat in een jaren '80 trapese act.

Leuk waren de accessoires. Zo'n twee-vingerig handschoentje (of 4, met missende duim) zou iedere trendsettende fashionista komend seizoen in haar outfit moeten toepassen. Net als de jarretels boven de knie in combinatie met gebreide kousjes zonder voet en de gekleurde leren knielapjes. Minder waren de schoenen. Niet om hun looks (die waren fab) maar omdat zelfs de meest geoefende AIFW modellen er houterig mee over de catwalk schreden. Jammer. Een model maakte er zelfs een flinke smakkerik mee.

Circus show Individuals by AMFI

De collectie deed huispak-achtig aan. Zo waren er veel losvallende broeken, tops en tunieken gemaakt van glanzend satijn om lekker in weg te kruipen na een optreden in de circustent in kleurencombinaties als turquoise met oker of roze en donkerpaars met zachtgeel. Meerdere designers op de AIFW kiezen dit seizoen voor draperieën en plooiwerkingen. Ook AMFI deed mee aan deze trend. Soms mooi, soms nogal hobbezakkerig.

Circus show Individuals by AMFI

Voor de circusdirecteuren onder ons waren er een flink aantal mooie fashionable pakken en blazers in de collectie opgenomen, een favoriet item in Individuals shows, lijkt. Dit keer in zacht geel, turquoise, goud, glanzend zwart en okerkleurig leer.

Een wisselende collectie in kwaliteit, maar met genoeg interessante elementen om toch even een kijkje te nemen in de Individuals by AMFI store volgend voorjaar.

Bekijk hier de hele Individuals by AMFI spring/summer 2011 show

Circus show Individuals by AMFI(Foto's: Peter Stigter)

(Fashiontwin Eveline)

Deel dit artikel
Back to top