Fashion

Dries van Noten: ladylike

De Paris Fashion Week is volop aan de gang. De Vlaamse ontwerper Dries van Noten showde zijn nieuwste herfst-wintercollectie 2010 op dag twee van de Parijse modeweek. Een klassieke collectie vol vrouwelijke vormen, zoals we van hem gewend zijn…

Tijdens een winkeldagje in Antwerpen kan ik het niet laten om altijd even te windowshoppen voor de ruiten van Dries van Noten. En vooral met de kerst ziet de etalage er altijd schitterend uit. Zijn catwalkshow van gisteren stond dan ook hoog bovenaan mijn lijstje!

DNDN
DNDN

Dries komt voor komend najaar met wijduitlopende jassen en jurken, mannenpakken, wijde pantalons, heerlijke breisels, kraagloze wollen jurkjes en oversized jassen. Sombere winterkleuren als grijs, donkerblauw en olijfgroen worden afgewisseld met drukke ‘rozenstruikprints’ in magenta, turkoois en felgroen. Hier en daar kwam een gouden blazer en jurk over de catwalk voorbij, net zoals een bronskleurig jaren vijftig jurkje. De panterprint kwam in verschillende varianten voorbij: als bodywarmer, kraagloze jas en op pumps.

Mijn favorieten: een mouweloze trenchjurk in olijfgroen en een casual oversized top met in combinatie met een gebreide sjaal en pantalon.

DNDN
DNDN
DNDN

Ladylike, klassiek en zeer draagbaar! Wat vind jij van Dries’ nieuwste collectie? (Elisah)

Benieuwd naar de reports van de afgelopen internationale Fashion Weeks, check dan onze report-pagina

Deel dit artikel
Back to top