Fashion

AIFW report @ EAH!

Afgelopen weekend showde Eva Anna Hekking haar nieuwe EAH! collectie. Met dit keer niet alleen over de top sieraden van plexiglas, maar ook een eigen kledingcollectie...

Gezien het krappe catwalkschema scheurde ik samen met drie modecollega's in deFord K van vriendin K. door de Amsterdamse straten om op tijd bij de show van EAH! aan te komen. Op het nippertje renden we naar binnen waar we een beschuit met muisjes in onze handen gedrukt kregen. Was ze dan toch zwanger van Rick Brandsteder? (oké flauw, maar ik kon het niet laten...) Nee, de muisjes waren ter ere van haar nieuwe haute couture tassenlabel 'Elisabeth Victoria Antoinette Hekking'.

De inspiratiebron van Eva Anna Hekking

It is not the show, it's the hole. It is not the invitation, it's the hole. It is not the dress, it's the hole. It is not the ring, it's the hole. It is not the bag, it's the hole. It is all about the hole... Met deze boodschap kondigde Eva Anna Hekking haar show en collectie aan. The hole staat voor leven en toekomst. Het meest elementaire. De oerknal, de zon, de holten in het lichaam die de basis zijn om te (over)leven. 'Hollow & Whole' is de abstracte verhaallijn voor alles om ons heen.

Dit thema vertaalde zich naar een paar knallende, laser cut sieraden: kettingen uit één stuk leer en round jewels met parels en ringen. 'Hollow & Whole' of the hole is figuratief en abstract verwerkt in de sieradenserie. Een ring of ketting zijn immers the hole.

EAHEAH

Haar nieuwe tassencollectie bestond o.a. uit een Donut Bag (met een rond gat in het midden), een Football Bag en een Sunset Bag gemaakt van verschillende lagen gekleurd pastic.

Fashion by EAH!

Naast sieraden en accessoires had Eva Anna zich dit jaar ook gestort op een eigen prêt-a-porter kledinglijn. En ook al klinkt het volgende misschien heel vals, maar dit had ze beter niet kunnen doen! De collectie was één rommeltje met broeken zonder pasvorm, goedkoop uitziende lichtblauwe demin, vormloze Micky Mouse-achtige volumes en achterhaalde leren Michael Jackson look-a-like jasjes die je in groten getale bij kraampjes op straat kon kopen vlak na zijn dood.


Ik hoop dat Eva Anna Hekking voortaan al haar energie en creativiteit steekt in haar nieuwe tassenlijn en sieraden, want daar ligt haar kracht en authenticiteit. (Marieke)


Catwalkbeeld: Jeroen Snijders photography

Deel dit artikel
Back to top