Fashion

AIFW report: Blue Blood

‘Wat zal ik dit keer eens over de show van Blue Blood schrijven’, dacht ik voordat de show begon. Ik was bang in herhaling te vallen want ieder seizoen is mijn conclusie hetzelfde: erg mooie jeans, maar weinig spannend en/of vernieuwd.

Om het mij makkelijker te maken (?) showden Erik Frenken en Steve te Pas dit keer een meer flitsende collectie. Met de komst van Erik Frenken, voormalig ontwerper bij Viktor&Rolf, heeft het oer-Hollandse jeanslabel veel vooruitgang geboekt. Dit konden we in januari al zien aan de Avelon by Blue Blood collectie, maar dit jaar leek ook Steve te Pas geïnspireerd door de bijzondere ontwerpkunsten van Erik waardoor ook de BB by Blue Blood collectie een stuk appetijtelijker oogde op de catwalk (eerlijk is eerlijk; in de winkel zijn alle broeken prachtig. Op de catwalk komen ze alleen niet altijd goed tot hun recht).

De zomercollectie was geïnspireerd op avonturen in stijl. Een breed thema waar je alle kanten mee op kunt. Blue Blood koos voor een luxe strandvakantie in St. Tropez om daarna door te reizen naar Afrika voor een jeepsafari. Oftewel: Nautische zeemansmode gecombineerd met shirtjes met grote leeuwenkoppen. Het motto van de collectie luidde als volgt: ‘pas als je iets intensief gebruikt, zie je of iets kwaliteit, authenticiteit en persoonlijkheid heeft. Dat geldt voor een koffer, treinen en onderzeeboten, maar ook voor jeans.’ We zagen daarom veel verwassen en gescheurde jeans. Van boyfriendjeans tot harembroeken en zelfs het tuinpak kwam voorbij. Ook zagen we shorts tot net boven de knieën en voor mannen waren en lichtroze bandplooibroeken. Natuurlijk mocht zowel voor vrouwen als mannen het spijkerjasje ook niet ontbreken, dé hit voor komend jaar. Net als de boyfriendblazer met brede Balmain-schouders.

Over Balmain gesproken…ons oog viel op een super skinny jeans (of legging? We konden het vanaf de derde rij niet helemaal goed zien), die als twee druppels water leek op de populaire, gevlekte jeans van Balmain voor deze zomer. Helemaal top waren de oude, bruine koffers versierd met stickers van giraffen en leeuwen. Zo wil ik ook wel op reis! Kan ik er toevallig over twee weken al één bezorgd krijgen? Ik ga naar de Franse zuidkust. Please…?

Het tweede gedeelte van de show stond in het teken van de Avelon by Blue Blood collectie. We zagen heftige gewaden die het midden hielden tussen een maxi-dress en een jumpsuit. Dit zagen we deze week ook al eerder bij Hans Ubbink. Het meest opvallende aan de collectie was het kleurgebruik; zwart met neonroze en nachtblauw en de vele veren/fringles aan schoenen en tops. Op de beenmode was Erik Frenken compleet losgegaan. Geen jeans, maar leggings en panty’s. Denk; één zwarte been en één bloot been, blauwe benen met huidskleurige vlakken op de achterkant en blokkenprints. De tweekleurige zonnebrillen maakten de ‘maffe’ looks af. (Marieke)

Filmpje:

Beeld: © PiXinDigital
Deel dit artikel
Back to top