Fashion

AIFW report: Hans Ubbink

Gisteren showde Hans Ubbink, na jarenlang geklaag van verwende modepers die niet meer helemaal naar zijn kantoor in Verweggistan wilde afreizen, voor de tweede keer in Paradiso.

De tot de nok toe gevulde poptempel was in groot contrast met zijn thema: de verlaten woestijn. Met tulbanden en 1000-en-1 nacht make-up.

Hans is in mijn ogen de man van de slank gesneden herenpakken, kleurrijke binnenvoeringen, onverwachte details en de vaak ietwat te brave vrouwencollecties. Zonder enige verwachting nam ik dan ook front row plaats (met dank aan mijn manke modecollega K. De rest van de front row plekken werd voor 75% in beslag genomen door BN’ers. Het ‘we hebben niets met mode maar zitten er toch’-clubje breidt steeds verder uit!).

Stijlvol de woestijn in? Klop dan voortaan even aan bij Hans Ubbink.  Hij showde gisteren namelijk nomadenkleding met een modisch randje. Waarom hij voor dit thema had gekozen werd niet helemaal duidelijk in het persbericht, maar wellicht met het oog op het rijke Oosten (Dubai)?

De collectie bestond onder andere uit witte linnen broekpakken en shorts, luchtige tunieken en rokken, maar vooral uit veel maxi dresses gemaakt van zijde en jersey.We zagen  zelfs een zwarte maxi-dress / jumpsuit. Het kruis hing zo laag dat je eerder kon spreken van een jurk dan van een broekpak. Persoonlijk was dit ook een van mijn favoriete items. Het kleurgebruik was licht met veel wit en zandtinten. Aan het einde zagen we enkele blauw- en groenschakeringen terugkomen in de fantasierijke prints waar Hans zo bekend om staat. Zo was er een blousejurk met de print van een ondergaande zon en een foeilelijk gifgroen mantelpak met een uitvergrootte print van gras. Why?!

De herencollectie was exact hetzelfde opgebouwd, alleen hadden de jurken plaats gemaakt voor fijne pakken met scherpe belijningen.  Opvallend waren de metersdiepe decolletés en de geblokte broeken met lichte flairpijpen. Ik voel een trend aankomen…

Het tweede gedeelte van de show bestond uit een meer sportieve collectie met jeans in de hoofdrol. De basis vond ik wat braafjes, maar er zaten wel een paar eyecatchers bij. Zo speelde hij met prints van jeansblazers en kettingen op witte shirts. Ook showde Hans zowel voor mannen als vrouwen een paar mooie gebleekte jeans met scheuren. (Marieke)

 

Beeld: © PiXinDigital

Deel dit artikel
Back to top