Fashion

Individuals tijdens de AIFW

De zaterdag begon goed met een show van de modestudenten van het Amsterdams Fashion Institute. Met een paard als logo en een boel frisse zomerkleding, werd al meteen duidelijk dat we nog veel van deze mensen gaan horen. Individuals is leuk...

Altijd interessant om te zien hoe modestudenten hun nieuwe collectie showen. Want ja, hier begint het allemaal natuurlijk. Individuals is een merk ontworpen, geproduceerd en in de markt gezet door derdejaarsstudenten van het AMFI. En dan hebben we het niet over amateuristische creaties. No way, de zomercollectie laat alweer zien dat er waar talent rondloopt in de gangen van het Fashion Institute. In de Salon op het Museumplein werd de zomercollectie gepresenteerd door een aantal studenten. Het thema: poëtisch, hoop, inspiratie en de balans tussen individualiteit en anonimiteit. Dat beloofde dus heel wat.

Individuals Individuals Individuals Individuals

Op de catwalk werd al snel duidelijk dat het een rustige, relaxde collectie was in tegenstelling tot het vorige seizoen Zoals het thema al zei: erg poëtisch. En de rustgevende Feng Shui-muziek maakte het thema alleen maar sterker. Kleuren als Oyster, Wig, Crayon en White namen de boventoon en de iets ‘fellere’ kleuren als mosterd, zeegroen en zalmroze moesten voor het accent zorgen. We zien veel mannenpakken (androgynie), getailleerde linnen jasjes, zwierige linnentunieken (linnen doet het altijd goed) en mooie jurkjes en rokken. De collectie vormt een mooi geheel. De must have volgens Individuals: een mooi mannenpak, gecombineerd met (enkel)laarsjes. En alles moet lang (jasjes, rokken, jurken) en niet te strak zitten.

Individuals De ontwerpers

Kortom: luchtige mode voor een zwoele zomer. Alleen laat dat laatste helaas nog even op zich wachten. (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top