Fashion

Hmmm…. Hans Ubbink

Hans Ubbink SS07

Hans Ubbink SS07


Hans Ubbink SS07

Hans Ubbink SS07

Hans Ubbink SS07


Een zwoele zomerse avond, champagne, sweet electro house en fashion people. Het was er allemaal tijdens de show van Hans Ubbink afgelopen zondag op de Amsterdam International Fashion Week. Een mini-repo van een eigenzinnige show.

Amsterdam International Fashion Week: het is druk, heel druk, bij de show van ontwerper Hans Ubbink (Doesburg, 1961). Voordat de deuren open gaan dansen buiten de zaal bekende en onbekende Nederlanders op de beats en sounds van de dj. Meezingen, proosten, genieten. En dan gaan de deuren open. Elegante, in stiletto’s getooide fashion girls and boys transformeren opeens in een duwende – soms scheldende – meute met maar één doel: front row bij Ubbink. Het is dringen en naarstig op zoek gaan naar de ultieme spot met grandioos uitzicht op iedereen én alles. De drukte en het dringen om binnen te komen doen denken aan eerste dag van de uitverkoop.

Eenmaal binnen is de eerste rij dan ook snel gevuld. Gelukkig zijn er nog twee plekken voor Fashionscene. Een fashionshow begint nooit op tijd. Op tijd beginnen is niet fashionable. Hans Ubbink is wel fashionable dus begint ook zijn show later. Zoals het hoort volgens de etiquette. Ubbink begint anders dan anders. In plaats van een standaard first face krijgen we vanavond de mooie, brede rug van een mannelijk model te zien. Het model (thirtysometing, gebruinde huid en peper en zout-haar) laat zien wat Ubbink biedt met zijn nieuwe collectie SS 07, geïnspireerd door de ‘nieuwe echtheid’. Gekleed in roomwit denim en dito hemd bijt hij de spits van een verrassende show af. De collectie SS 07 brengt ons terug naar de tijd dat een kledingstuk nog werd gekoesterd, zo meldt het persbericht. De collectie heeft een “authentic feel” dankzij hard-pressed, een nieuwe bewerkingsmethode. We voelen de authentic feel tijdens de show. Pure basic kleuren zijn gebruikt zoals roomwit, diepzwart, grijstinten en donkerblauw. Materialen: halftransparante hemden, blouses en jurkjes.

Erg opvallend is de Ubbinks mannenlijn (more fashionable dan de vrouwencollectie). Hans Ubbink mag mijn man kleden! De mannencollectie van de ontwerper is bijzonder, verrassend, anders, onverwacht. Prachtig denim, hemden met bloem dessin, en onwijs sexy leren schoenen waarbij verschillende kleuren in elkaar overgaan, presenteert hij deze zwoele avond. Damn, ziet er goed uit! Weg met die sneakers van je vent of dat onopvallende maatpak, ga naar Hans en pimp your boyfriend!

Klik hier voor nog meer foto's van de show.

Tekst: Geneviève van Velzen

Deel dit artikel
Back to top