Fashion

Stellaaaaaaaaaaa!

Stellaaaaaaaa!

Stellaaaaaaaaa!

Stellaaaaaaa!

Stellaaaaaaa!

Stellaaaaaaaa!

Stellaaaaaaa!

Stellaaaaaaa!

Stellaaaaaa!

Stellaaaaaa!

Stellaaaaaa!

Londen, donderdag 10 november

Om negen uur ‘s ochtends stap ik vol goede moed de H&M binnen op Oxford Circus, naar mijn idee aan de vroege kant, maar niets bleek minder waar. Speciaal voor de lancering van Stella McCartney’s collectie, ging de winkel vandaag al om negen uur open. Kennelijk waren alle Engelse ladies daar, in tegenstelling tot mijzelf, wel van op de hoogte, de winkel tot de nok toe gevuld met hebberige Londenaren.

Van winkelen was in de H&M vanochtend geen sprake, de juiste definitie voor deze manier van shoppen moet nog worden bedacht. Graaien en grissen in combinatie met fatalistische neigingen die uitmondden in een geweldaddig ochtendje powershoppen. Trekken, duwen, krabben en gillen: aan het imago van de ‘sophisticated British lady’ begon ik al na enkele minuten te twijfelen. Op de vraag wat de dames na het trekken, sjorren en ander onverantwoord gedrag bij elkaar hadden gesprokkeld, was het antwoord: “ I don’t know, as long as it's Stella’s, I don’t care”.

Duidelijke taal en bovenal duidelijk te zien. Elke aanwezige (vrouw) had gemiddeld meer designs in handen dan financieel verantwoord was. Nog frappanter was het feit dat alle dames hun tientallen veroverde Stella’s ook kochten: “At Hennes you can return everything and get your money back, even if it’s a Stella!” aldus een van de koopjesjagers. Het resultaat? Binnen een half uur waren de rekken van de H&M op Oxford Circus leeg, geplunderd door tientallen hebberige McCartney-fans.

Hysterie of niet, H&M heeft met deze samenwerking opnieuw een meesterzet gedaan en dit wordt vast en zeker beloond met nog een paar nulletjes extra op de al zo goedgevulde bankrekening van de Zweedse modeketen. Dit in tegenstelling tot de Engelse vrouwen die vanochtend hun bankrening plunderden voor één, en in veel gevallen meerdere, designs van Ms Stella McCartney, die na vandaag waarschijnlijk ook een nulletje meer te besteden heeft...

Deel dit artikel
Back to top