Fashion

Trend report: sprekend zilver

Designers hadden voor het spring-summer 2012 seizoen last van zilverkoorts. Bij verschillende ontwerpers werden zilveren looks de runway opgestuurd. Heftig metallic zoals bij Giles en Diesel Black gold en bij modehuizen als Calvin Klein en Herve Leger meer ingetogen zilver.

In de zwanenparade van de spring-summer 2012 show van het Britse modehuis Giles speelde naast de gevleugelde beestjes de kleur zilver de hoofdrol. Vooral de laser-cut items vielen bij ons erg in de smaak en zilver en rood is na het zien van de Giles SS12 show een combinatie die wij toch eens gaan proberen.

giles1 giles

g giles

Giles spring-summer 2012

Diesel Black Gold was favoriet om het metallic geweld en de fijne combinatie van rock ’n roll en preppy. Calvin Klein koos ook voor zilver alleen dan minder out there dan Giles of Diesel. Het minimalistische Calvin Klein had veel nude looks en enkele zilveren die daar mooi bij aansloten. Het zilver is ook een terugkerend element in de sporty trend.

diesel diesel

Diesel Black Gold spring-summer 2012

ck1 ck2

Calvin Klein spring-summer 2012

Sla je aan het reflecteren dan zijn er een paar tips waar je rekening mee kan houden. Ga niet all out met sieraden als je zilver draagt, wit-zilver en grijs-zilver zijn fijne combinaties, pastelkleurtjes houden ook van zilver. Vermijd te felle kleuren, neon kleuren kunnen wel tof zijn, maar kijk uit dat je niet als een discobal de deur uitgaat.

zilver1 zilver

Links: Just Female Metallic Skinny Strap Vest € 46,66

Rechts: ASOS Felix Leather Flat Sandals € 39,99

zilver monki

Links: zilver plooi rokje € 23 River Island

Rechts: Hope sunglasses Monki € 10

Like jij de zilver trend of ben jij meer een golden girl?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top