Beauty

Zo kom jij erachter of zilver of goud je beter staat

Als je van sieraden houdt dan heb je hoe dan ook een keertje voor het vraagstuk gestaan of je nou voor zilver of goud moet gaan. Je hebt op een gegeven moment, misschien onbewust, een duidelijk keuze gemaakt, maar misschien staat de tegenovergestelde kleur jou juist super goed. Je kan natuurlijk altijd nog switchen, maar hoe beslis je nou wat je moet kiezen?

Staat goud beter bij jouw huid of is het toch zilver... Dat is vaak een moeilijke vraag en het antwoord ligt niet altijd even voor de hand. Of toch wel? Er is namelijk een trucje, genaamd de 'goud of zilver'-test, waarmee je er binnen no time achter bent welke kleur het beste bij jou past.

Om erachter te komen of je voor goud of zilver moet gaan, moet je er eerst achter komen of je een warme of een koele ondertoon hebt. En dat is gelukkig niet zo moeilijk te achterhalen. Je moet een plekje op je huid zoeken waar je aderen goed te zien zijn. Een fijne plek hiervoor is bijvoorbeeld je pols.

Vervolgens kijk je wat de kleur van jouw aderen is. Is het meer een blauwe tint, dan heb je een koele ondertoon en is het meer een groene tint, dan heb je een warme ondertoon. Mensen met een koele ondertoon hebben vaak een roze huid en mensen met een warme ondertoon juist een wat gelere huid.

Met deze informatie weet je precies wat je moet kiezen! Als je een koele ondertoon hebt, dan zal zilver beter bij jou passen. En, je raadt het al, als je een warme ondertoon hebt, dan past goud juist beter bij je. Natuurlijk mag je zelf kiezen wat je draagt en een goud kettinkje zal je echt geen kwaad doen als je een koele ondertoon hebt, maar het is wel iets waar je rekening mee kan houden. Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top