Fashion

Beauty Case: gekleurde mascara

Gekleurde mascara valt voor velen in het rijtje afschuwelijke jaren '90 make-up, na lipliner en heftig streperige blush. Toch werden wij enthousiast toen we onlangs blauwe mascara op iemand z’n wimpers zagen zitten en een big yay in ons modehart voelde in plaats van een big nay. Deze week in onze Beauty Case: gekleurde mascara.

Misschien denk je dat we insane zijn geworden, maar gekleurde mascara geeft een fijne edge aan je look, maakt jouw ogen extra mooi uitkomen en geeft je een frisse open blik. Door ons enthousiasme wisten we dat er vast wel een stijlvolle manier moest zijn om gekleurde mascara te dragen. Melina Cavalieri van Yves Saint Laurent ging aan de slag en creëerde drie looks waarvan je gelijk naar de beautyshop gaat rennen.  

l kl

Midnight blue

Met blauwe mascara laat je jouw blauwe ogen stralen. Gebruik nooit dezelfde kleur oogschaduw als de gekleurde mascara die je gebruikt. Volgens Cavalieri is dat de meest gemaakte fout met colored mascara. Hou je oog bij blauwe mascara verder vrij rustig, bij het model werd een lichtroze oogschaduw gebruikt. De lippen werden gestift met een Berry kleur, deze versterkt de blauwe kleur.

gr gr

Groene Godin

Bij bruine ogen is groene mascara het mooist, het geeft de kleur van je oog een lichtere glans. Ben je nog een beetje huiverig wat betreft gekleurde mascara, gebruik dan een zwarte mascara en zet alleen het einde van je wimpers aan met de kleur. Bij dit model werd een bruine eyeliner gebruikt, perzik kleurige blush en lipgloss.

paars paars

Paarse Passie

Paarse mascara is goed nieuws voor ladies met groene ogen. Volgens Cavalieri moet je ook vooral niet zuinig zijn met de paarse kleur. Het doel is tenslotte dat je het ziet! Handig als je geen tijd voor oogschaduw hebt maar wel wat kleur wilt op je oog. De look werd afgemaakt met grijze oogschaduw en een pale pink lippenstift. Cute!

Overweeg jij om gekleurde mascara op je lashes te gaan smeren?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top