Fashion

Vlechtwerk voor gevorderden

Behoefte aan wat braidspiration? Voilà! De vlecht is ideaal om heel snel een nieuwe look aan je haar te geven. Vooral in de zomer is een vlecht favoriet; niets schreeuwt meer hello summer dan een nonchalante losse vlecht. Wij zetten wat beeldige vlechtfoto's op een rij om jouw nieuwe vlecht inspiratie te geven.

vlecht1

Vooral de knoopvlecht, wat eigenlijk niet een echte vlecht is maar familie van, is hot dit seizoen. Deze ziet er moeilijk uit, maar is blijkbaar heel simpel! Verdeel je paardenstaart in tweeën en zet er een dubbele knoop in. Verder zijn de Franse vlecht en vissengraatvlecht nog steeds big business in vlechtenland.

knoop

Knoopvlecht

How-to Franse vlecht

Verdeel je haar in tweeën. Maak een staart op het midden van je hoofd en zet die even vast. Pak nu de helft van het bovenste gedeelte stuk haar aan de zijkant van je hoofd en maak hier ook een staartje van. Zorg dat je een pluk haar aan de voorkant overhoudt. Zet het onderste gedeelte van het haar dat nu nog loshangt en de pluk van de voorkant even vast met een speldje. Maak nu van het zij-staartje een vlecht. Maak het vlechtje vast met een speldje en laat het even loshangen. Doe nu precies hetzelfde voor de andere zijkant van je hoofd. Klap nu het ene vlechtje over je hoofd naar de andere kant en zet deze vast bij het begin van je andere vlecht. Doe dit ook met het andere vlechtje. Haal nu alle speldjes weg en breng je haar in model.

vlecht2

vlecht

vlecht

7

vlecht

vlecht

Wat voor vlecht is jouw favoriet?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top