Fashion

Iris van Herpen expo in Centraal Museum

Zin in een modisch verantwoorde tentoonstelling? Het Centraal Museum in Utrecht presenteert van 29 juni t/m 9 oktober 2011 een tentoonstelling over de Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen. Het nieuwe ambacht is een tentoonstelling over het experimentele werk van Iris van Herpen en haar inspiratiebronnen.

Copyright: Duy Quoc Vo

Copyright: Duy Quoc Vo

De tentoonstelling toont ontwerpen van Iris van Herpen naast toegepaste kunst uit de 16de t/m 19de eeuw. Dit vormt een inspiratiebron voor de collecties van de Nederlandse ontwerpster. Ook is er werk te zien van verschillende (inter)nationale hedendaagse kunstenaars die Iris van Herpen inspireren of met wie zij heeft samengewerkt. Het is hierdoor een zeer persoonlijke tentoonstelling. Van Herpen: "Het is voor mij een droom om met kunstenaars te werken die mij inspireren. Samen met anderen mode weer terug te brengen naar een waardevol product door op zoek te gaan naar nieuwe vormen, materialen en technieken."

Copyright:
Copyright: Duy Quoc Vo 

united nude iris

Iris van Herpen X United Nude Crystallization shoe

Het Nederlandse designtalent Iris van Herpen wordt wereldwijd steeds meer opgemerkt. Zoveel uren als er in de haast buitenaardse creaties zitten, zoveel publiciteit begint ze zo langzamerhand ook te krijgen. Ze showde -net als Jan Taminiau- tijdens de Couture Fashion Week in Parijs en stond met haar schoenen (in samenwerking met United Nude) al in de Britse Vogue.

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top