Fashion

Invito invites you!

Vrijdag 23 maart was het zover. Club Panama te Amsterdam stond in het teken van Invito invites you. Voor de tweede keer organiseerde Invito een filmcontest. De jury heeft in januari 5 filmpjes genomineerd en het publiek kon een stem uitbrengen op zijn/haar favoriet. De avond bestond uit meer dan alleen de bekendmaking van de winnaars. Er waren urban dansoptredens door Step Creators from Solid Ground Movement en VJ/DJ collectief Kijkbuiskinderen ontwierp de hele avond Living Wallpaper.

De sfeer zat er al aardig in toen wij iets wat aan de late kant binnenkwamen. We konden ons nog net te midden van de pers begeven om een aantal snapshots te maken van de modeshow die al aan de gang was. Op links zagen we in een flits Ruud van der Peijl van Hollands Next Top Model zitten, maar de catwalk trok al snel onze volledige aandacht. Prachtige outfits op lekker musica flitsten aan ons voorbij. In totaal zagen we 15 modeontwerpers met hun creaties. Op 5 april wordt aan een van deze ontwerpers de AFF (Arnhem Fashion Factory) award uitgereikt. De winnaar mag in China voor internationale inkopers en pers een collectie presenteren en wordt tevens een jaar lang begeleid door AFF. Na het zien van de show sprong er wat ons betreft 1 designer heel duidelijk bovenuit: Iris van Herpen. Wij zien wel een mooie ontwerpercarrière weggelegd voor Iris! Gedurfd, maar met een volledig eigen stijl. Sexy chic met killer elementen voor de krachtige vrouw van nu.  Een goede tweede is voor ons Irene van Middelkoop. Zij heeft stuk voor stuk van elke creatie iets opvallends, draagbaars en tegelijkertijd iets van deze tijd gemaakt. We zien veel rust en natuurlijke verloop van stof in haar stijl. 

Iris van HerpenIris van Herpen
Irene MiddelkoopIrene Middelkoop

En wat is de zomer zonder vrolijke kleuren en lekker gespierde lijven van bruingetinte hotties!? Dat maakt Esther Meijer ons maar al te duidelijk met haar creaties én modellen die het moesten vertonen. Ze straalden en lachten allemaal alsof het al hartje zomer is…

Wat verder op viel, was de manier waarop de modellen waren opgemaakt. De modellen hadden allemaal een soort opvallend witte Indianen streep bij de ogen. Verder zijn de lak sleehakken van Invito in de kleuren rood en zwart voor ons wel de must have van de hele show. Die nemen we mooi mee naar huis!

Esther MeijerEsther Meijer

Na de modeshow was het dan echt tijd voor de bekendmaking van de winnaars van de filmcontest. De vijf filmpjes werden eerst nog eens afgespeeld. Voor ons was het al vrij duidelijk wie er zou winnen. The Once Upon a Time story van Charlotte van Otterloo viel gewoon meteen op. Een kleurrijk sprookje over wonderful shoes. Met maar liefst 2500 stemmen won zij de hoofdprijs van 3000 euro en haar ontwerp ‘With or Without Shoe’ zal dit najaar voor de instore communicatie in alle 40 Invito winkels te zien zijn. De tweede prijs ging met 1100 stemmen naar Sabijn Peeters met haar filmpje 'Shufo' en Maarten Boer ging met zijn ‘Shoehunter’ met de derde prijs aan de haal.

Step Creators from Solid Ground MovementWinnares filmcontest: Charlotte van Otterloo

Na alle optredens, opvallende speedo’s en mooie creaties gingen we de nacht in met swingende muziek van de pre-party Ibiza. Het werd tijd voor een lekker drankje! In gedachten bereidden we ons alvast voor op de mooie zomer en ‘watch me, you want that too’ kleding op allerlei spring & summer party’s…

Tekst en beeld: Annie Ma & Laura Hofland

Deel dit artikel
Back to top