Fashion

Report: Iris van Herpen @ London Fashion Week

Vorige week was ik aanwezig tijdens de London Fashion Week. De show van de Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen mocht uiteraard niet ontbreken op mijn to-do-list. Samen met mijn modecollega’s haastten we ons naar de show…

Wat krijg je als je met vier andere modekippen wordt losgelaten in Londen: paniek! De metro stond ineens stil, we stapten bij de verkeerde halte uit en we waren in de verkeerde wijk beland. Toch kwamen we net (en dat ook echt nét) op tijd voor de show. Onze front row plekjes waren helaas al ingepikt, dus we moesten heel zo-niet-fashionable op de hekken gaan staan. We noemen het maar polderglamour.

Van Herpen showde voor het eerst haar nieuwste collectie tijdens het off schedule programma in Londen. Ze werd door het Britse pr-bureau Blow PR uitgenodigd om in de Royal Festival Hall te showen. Dat deed ze met haar collectie ‘Radiation invasion’. Iris liet zich voor haar nieuwste collectie inspireren door straling.

Iris van Herpen

Op de catwalk kwamen tien prachtige ontwerpen voorbij, waar het alweer duidelijk werd dat van Herpen supergoed is in het ambachtsschap: alle materialen maakt ze namelijk zelf! Het maken van elk kledingstuk neemt dan ook maanden in beslag. Voor van Herpen dus moeilijk om te zeggen welk stuk haar favoriet is: “Ik ben erg intenstief bezig geweest met elk ontwerp, dus met alle tien heb ik iets speciaal.”

Ons Nederlands trots doet het goed: zo riepen inkopers van het luxe warenhuis Harrods dat ze binnenkort een expositie aan Iris’ werk willen wijden. De internationale pers was ook lovend over de bescheiden ontwerpster. Magazines als Vogue, Dazed & Confused en Vanity Fair prezen haar de hemel in. “Ik ben er helemaal beduusd van'', aldus Van Herpen na afloop tegen het ANP. "De leukste reactie was van een journalist die riep dat het de mooiste show was tot nu toe en ze voegde eraan toe dat het waarschijnlijk ook de mooiste show zou blijven van de Londense modeweek.''

Iris van Herpen

Wat vind jij van Iris van Herpen? (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top