Fashion

Ongeretoucheerde modellen expositie

In de vloed van Photoshop geweld is een ongeretoucheerde productie of advertentie altijd erg welkom. Voor de lancering van een Viva Model vestiging in Londen is een groot aantal topmodellen ongeretoucheerd op de foto gezet. Ook kwam er geen visagie of styling aan te pas.

Natalia Vodianova, Raquel Zimmermann en Edie Campbell zijn naast andere topmodellen te zien in een zwart-wit collectie van untouched foto's. De expositie is ter ere van de opening van het Viva Model agency in Londen. De modellen van Viva Model zijn gefotografeerd door de bekende fotograaf Scott Trindle. Het afgelopen jaar hebben de topmodellen stuk voor stuk de flat van Trindle bezocht om daar in hun puurste vorm te worden vastgelegd op de gevoelige plaat.

natalia zimmerman

Natalia Vodianova, Raquel Zimmermann.

edie clarke

Edie Campbell, Jessica Clarke.

"Het maakt mij niet onzeker dat de foto's niet zijn bewerkt, het voegt een interessante en intrigerende laag toe. De modellen met wie ik werk zijn allemaal prachtig dus dat scheelt een hoop. Je moet harder werken voor een mooie ongeretoucheerde foto maar die extra druk werkt juist erg inspirerend", aldus Scott Trindle.

natalia vogue italia

Natalia Vodianova op de cover van Vogue Italia inclusief retouchering, make-up en styling.

Volgens Viva directeur Natalie Hand kom je door de reeks foto's achter het ware karakter van de modellen. Naast grote namen als Vodianova en Zimmerman werden ook twee Neerlandse schone gefotografeerd. Kim Noorda en Milou van Groesen zijn ook te bewonderen in hun puurste vorm.

milou van groesen kim noorda

Milou van Groesen en Kim Noorda

Vind jij de ongeretoucheerde foto's een verademing of zie je liever toch wat make-up en bewerking?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top