Fashion

Juergen Teller's ode aan Vivienne Westwood

Juergen Teller viert zijn langdurige relatie met Vivienne Westwood in het zojuist uitgebrachte boek, Get a Life! Het boek bevat gepubliceerde en niet gepubliceerde foto's van Westwood's 2010 lente campagne.

jurgen 1

Get a Life laat onder anderen Argentijns model, Tati Cotliar bewust op een nogal 'rijp voor het gesticht' manier zien, terwijl Pamela Anderson ongeretoucheerd en vrij rough voor de lens van Teller heeft geposeerd. Absoluut dapper, maar haar sexsymbool verworven status lijkt na het zien van deze pics toch wel in een heel ver verleden te liggen. Inmiddels is dit al het derde boek, dat Teller met en voor Westwood uitbrengt. Hieraan vooraf gingen Election Day (2009) en Vivienne Westwood (2008).

jurgen 2

Teller heeft een zeer uitgesproken mening als het over fashion fotografie gaat. Hij vindt alles zo ge-airbrushed en geretoucheerd, dat enig menselijke interactie volgens hem ontbreekt. Een ongenuanceerde vergelijking over 'liefde' bedrijven en een opblaaspop is één van zijn vele uitspraken die regelmatig in interviews breed worden uitgemeten. De letterlijke vertaling laten we in deze maar aan jullie fantasie over....

jurgen 3

jurgen

Foto's: Juergen teller/Steidl Publishing

Tekst: Nathalie Edelsztejn

Deel dit artikel
Back to top