Haarverzorging

Het Pamela Anderson kapsel is een trend en zo doe jij het na

Het Pamela Anderson kapsel is een trend en zo doe jij het na

Hoe voorspel je een trend? Door te kijken naar wat fashionable was in het verleden. Anno 2022 zijn we obsessed met haarstijlen uit de jaren '90. We hebben het al eerder over de zigzag haarscheiding gehad en nu duikt er een nieuw kapsel op uit de nineties: de 'Pammy Updo', oftwel het kapsel dat Pamela Anderson vaak droeg in die periode.

Waar komt deze trend ineens vandaan? Wij hebben een sterk vermoeden dat het door de recent gereleasede serie Pam & Tommy op Disney+ komt: een miniserie over de Baywatch actrice en haar huwelijk met de drummer Tommy Lee. Lily James vertolkt op een geweldige manier de rol van het Playboy model - mede dankzij haar outfits, make-up en kapsels - en ze rockt  onder andere het bekende hairdo van Pamela Anderson.

Sinds de serie in februari online te streamen is, hebben we meerdere celebs gespot met dit kapsel. Kim Kardashian, Dua Lipa en Cardi B droegen een updo dat aardig wat weg had van hoe Pammy vroeger vaak haar haren droeg. 

Tik Tok tutorial van de Pammy Updo

Natuurlijk heeft TikTok ook een grote bijdrage bij het groot maken van deze trend. De hashtag #pamelaandersonhair heeft inmiddels meer dan 11 miljoen views op het socialmediaplatform. En daar zijn ook genoeg tutorials te vinden! Gelukkig is kapsel het niet al te moeilijk om te recreëren.

@yhkayla I’ve been loving this hairstyle recently!😍 #pamelaandersonhair #buntutorial #easyhairstyles #easyhairstylesforshorthair #hairstylesforshorthair ♬ When I'm in Your Arms - Cleo Sol

Het Pamela Anderson kapsel namaken

De meeste tutorials komen neer op een variant hiervan: begin met wat rommelige krullen in je haren en steek het op in een paardenstaart, waarbij jij je pony en/of twee losse plukjes bij je gezicht niet meeneemt.  Maak vervolgens een halve knot van je ponytail en krul de uiteinden. Speld daarna de gekrulde lokken rommelig terug in het knotje, trek de bun uit elkaar om het een fluffy en messy look te geven. Maak de look af door met een hete roller, krultang of föhn volume toe te voegen aan je pony. Spray met lekker veel haarlak en voilà!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top