Fashion

Voor in de agenda: AVRO modemaand!

Wie had gedacht dat de redelijk degelijke publieke omroep De AVRO zich aan zoiets als high fashion zou wagen? Toch is het zo. En het belooft heel wat. In de maand november presenteert de omroep een heuse themamaand over mode.

In deze AVRO Modemaand zijn er onder andere vijf modedocumentaires van mode iconen te zien waaronder de tweelingzussen Spijkers en Spijkers, Jan Taminiau, Mette Visser (designer bij G-sus) en Lonneke Demoed, die al jaren ontwerpt voor het exclusieve luxehuis The People of the Labyrinths.

Ook kun je op kunst.avro.nl de hele maand november online reportages en interviews met modemakers en mode-iconen te bekijken, fashion blogs te lezen en prijzen winnen. Naast passief koekeloeren kun je je ook opgeven voor de ''Self Made Fashion Wedstrijd''.

Voor de Selfmade Fashion Wedstrijd roept de AVRO modestudenten op om een zelfgemaakte outfit in te sturen dat nadrukkelijk je eigen persoonlijke stijl reflecteert. Deelnemen kan door een foto van een voor,- zij en achteraanzicht in te sturen, samen met een toelichting.

De inzendingen worden op kunst.avro.nl getoond en naast de beoordeling door een vakkundige jury, wordt er ook door het publiek op Facebook gestemd en een publieksprijs uitgereikt. De winnaars van de juryprijs én van de publieksprijs worden bekend gemaakt in Opium TV op dinsdag 7 december. De prijs is een spread in het blad Marie Claire en een expositieavond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Kijken, lijkt me.

tamn

Foto: Jan Taminiau couture F/W 2011

(Tekst: Fashiontwin Eveline)

Deel dit artikel
Back to top