Fashion

ITS#6

De International Talent Support wedstrijd is on it’s way, voor het zesde achtereenvolgende jaar. In het Italiaanse Triëst strijden van 12 tot en met 14 juli de grootste talenten op het gebied van fashion design, accessoireontwerp en fotografie om geldprijzen, eigen collecties, stages of plaatsing in diverse media.

ITS#6

Design Daniel Ivarsson voor Diesel

De up-and-coming modeontwerpers worden wereldwijd gescout op de meest prestigieuze scholen à la Central St. Martins , Institut Français de la Mode en Royal Academy of Art. Wat deze ontwerpers precies in de wacht kunnen slepen? Een eigen collectie die wordt geproduceerd en internationaal wordt verspreid. Hun outfit in de etalage van een winkel in het eerste arrondissement tijdens de Paris Fashion Week. Stylist mogen spelen bij een shoot van een vooraanstaand tijdschrift. Stoffen om een nieuwe collectie van te kunnen maken. Money, money, money… Kortom: bij ITS valt er zeker wat te halen!

Diesel is een van de betrokken partijen die een prijs uitdeelt. De Diesel Award houdt naast een kleine financiële bijdrage het in productie brengen van een vijfdelige collectie in. Deze mini collectie zal vervolgens internationaal in de belangrijkste Diesel stores verkocht worden. De Zweed Daniel Ivarsson mag zichzelf de Diesel Award winnaar van ITS#5 noemen en zijn ontwerpen worden as we speak in productie genomen. Vanaf maart 2007 zal zijn collectie in Milaan, Parijs, Berlijn, Londen, Brussel, Stockholm, New York, Tokio en Osaka in de Diesel winkels komen te liggen.

Yet again: wanneer je geïnteresseerd bent in een item van Ivarsson’s ‘Odyssey of Black’ collectie zul je er een kleine citytrip aan vast moeten plakken! (Virginie)

PS Je kunt nog tot 24 maart proberen om deelname aan de wedstrijd af te dwingen, kijk op de site van ITS hoe je je kunt inschrijven.

Deel dit artikel
Back to top