Fashion

Report Triumph Inspiration Award - de mooiste lingerie

Dinsdagmiddag 15 juni vond in Amsterdam de finale plaats van de Triumph Inspiration Award. Tijdens de finale van deze lingerie ontwerpwedstrijd toonden studenten van diverse mode-academies in Nederland wat ze in huis hadden. Fashionscene was erbij!

De Triumph Inspiration Award is een wereldwijde ontwerpwedstrijd en wordt in vele landen gehouden, zo ook in ons landje.

Op het Westergasterein, waar normaal gesproken de Fashion Week plaatsvindt, werd dit keer de finale van de Triumph Inspiration Award met als thema Shape Sensation gehouden.

Froukje de Both was de presentatrice van de middag die de ontwerpers aankondigde en hen het hemd van het lijf vroeg over hun creaties.

De jury bestond dit jaar onder andere Claudia Straatmans (hoofdredactrice Cosmopolitan), Truus Spijkers (van Spijkers en Spijkers) en Antonie Kamerling.

Claudia zou gaan letten op de drie factoren sterk, slim en sexy, die tevens van toepassing zijn op de Cosmopolitan vrouw. Truus vond met name kleur erg van belang en Antonie Kamerling gaf aan dat hij mooie lingerie eigenlijk helemaal niet zo belangrijk vond 'Zonder is een vrouw mooier', aldus Antonie, die overigens tijdens de show meer aan het twitteren was dan echt aan het opletten, maar dat terzijde.

De jury beoordeelde de ontwerpen van de twaalf finalisten en koos uiteindelijk een top 3.

Dit waren de ontwerpen...

Anbasja Blanken

Lijnen stonden in haar ontwerp centraal.

Charlotte Kiekebos

Vulde haar ontwerp met pluizen uit haar wasdroger in het kader van recycling.

Esmay Hijmans

Ging uit van Bondage of the Body.

Jody de Lange

Gaf met dit ontwerp een knipoog naar de plastische chirurgie

Katrien Baaij

Maakte een mal van haar eigen hand en gebruikte dat in haar ontwerp.

Lisette Appeldorn

Verwerkte echt hout in haar creatie.

Mariksa Vijverberg

Werkte met pitriet en reeg het model vlak voor de show in (want geen sluiting).

Marlies Woning

Ontwierp een pakje voor een luie zondagmiddag.

Meriam Rouabah

Was geinspireerd door vechtsport.

Nadja Wering

Toonde een spontaan vormenspel

Peet Dullaert

Verwerkte grootmoeders sprei in zijn ontwerp

Yoram Tomasowa

Legde de nadruk op het belang van iets aan en uittrekken.

De ontwerpen waren allemaal erg sterk. Iedere student had duidelijk een heel eigen stijl. Ze hadden dan ook hun hele presentatie zelf bedacht; van muziek, tot make-up en styling. De modellen waren niet allemaal even goed gescout. Er waren behoorlijk wat foute billen te zien onder de vaak te kleine broekjes. Antonie's uitspraak 'Ik heb bijna niet naar de billen gekeken', was dan ook niet zo vreemd.

Behalve de jury kozen ook de lezeressen van Cosmopolitan een winnend ontwerp. De winnares van de publieksprijs was Katrien Baaij.

De andere prijzen werden bepaald door de jury. De derde prijs ging naar Yorm Tomasowa. De jury vond zijn ontwerp 'prachtig conceptueel'.

De tweede prijs werd uitgereikt aan Mariska Vijverberg, vanwege haar prachtige handwerk.

En de winnaar was Peet Dullaert. Het commentaar van de jury luidde: 'prachtige stof, internationale allure, mooie plooien en goede styling.' Peet won een geldbedrag van 1000 euro en mag Nederland op 16 september gaan vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Londen.

Wel opvallend dat van alle vrouwelijke kandidaten toch twee mannen met een prijs naar huis gaan. Mannen hebben meer verstand van lingerie dan wij wellicht denken...

(Tess)

Foto's: Tess van Daelen

Deel dit artikel
Back to top