Fashion

Fred Farrow wint Frans Molenaar Prijs 2010

Naast gevestigde namen als Iris van Herpen en Spijkers en Spijkers was er tijdens de AIFW ook genoeg ruimte voor nieuw talent. Tijdens de catwalkshow van de Frans Molenaar Prijs 2010 zagen we veel mooie dingen voorbij komen, maar er kon uiteindelijk maar één winnaar zijn: Fred Farrow.

Al voor de vijftiende keer reikte Frans Molenaar de door hemzelf gefinancierde prijs (€10.000!) uit aan een jonge designer met groot couturetalent. Maar geen prijs zonder show! Iedere genomineerde toonde een minicollectie, bestaande uit vijf creaties. Winnaar van vorig jaar Hyun Yeu opende het fashion spectacle.

yeu

Hyun Yeu

Ook de overige genomineerden lieten zien wat ze in huis hadden en vormden sterke concurrentie voor de uiteindelijke winnaar. Onder meer jurken geïnspireerd door schimmel, jasjes met parels als voering, geometrische vormen en Calvin Klein-waardige jumpsuits passeerden de revue.

schimmel

Tishya Oedit

geometrisch

Denise Esser

paarse jumpsuit

Piotrek Panszczyk

parels

Ratna Ho

boks

Marie Burlot

Uiteindelijk koos de jury, die onder meer bestond uit modejournalist Milou van Rossum en stylist Ruud van der Peijl, voor Fred Farrow omdat hij volgens hen het meest vernieuwend en toekomstgericht was. Farrow beschreef zijn eigen collectie als 'Coco Chanel die na een wild night out van shirt wisselt met haar partner'. We zagen dit niet meteen terug in de minicollectie, maar we waren wel impressed door de quasi-nonchalante laagjesoutfits met kleurenspetters en de panty's die er erg sellable uitzagen. Een terechte winnaar!

farrow1

farrow

fred farrow

Winnaar Fred Farrow

(Joyce)

Deel dit artikel
Back to top