Fashion

One to watch: Michael Michalsky

Moeder Natuur is weer in een goede bui. De zon schijnt vol en ik zit binnen achter de computer. Wat klopt er niet aan dit plaatje!? Vandaag staat de letter ‘M’ niet alleen voor Moeizame Maandag, maar ook voor Michael Michalsky. Wie?

Misschien heeft hij wel een van je favoriete Levi’s paar ontworpen, want de Duitse ontwerper begon zijn carrière bij het jeanslabel. Vervolgens breidde de London College of Fashion afgestudeerde zijn CV uit met een baantje bij Adidas als global design director in 2000. Michalsky hield zich bezig met Yohji Yamamoto’s Y-3 en de Missy Elliot collecties. Sinds 2005 zit hij in de creative director’s stoel bij modehuis MCM. Een bezig bijtje, want Michael heeft nu ook een eigen label – Michalsky.

Michalsky AW 07-08Michalsky AW 07-08

Michalsky bestaat uit 3 lijnen: sport, denim en dressy. Michalsky’s herfst/wintercollectie 07-08, voor zowel mannen als vrouwen, is een ode aan de stad Berlijn in de jaren ’20. Waarschijnlijk heeft hij veel aantekeningen gemaakt tijdens zijn samenwerking met Yohji Yamamoto is z’n Adidas tijd, want Japanse invloeden zijn duidelijk aanwezig in Michael’s ontwerpen. De silhouetten zijn simpel, maar er is veel aandacht besteed aan details om die extra twist te creëren.

Je kunt de collectie grondig bekijken op Michael Michalsky’s site. One to watch! (Nana)

Deel dit artikel
Back to top