Fashion

Hoe spot je een fake LV?

Op deze laatste middag van de werkweek kan een klein educatief momentje geen kwaad, vooral als het om je eigen bestwil gaat. De strijd tegen namaak designtassen is nog steeds in volle gang en, net als bij het milieu, begint dit ook bij jezelf.

Louis Vuitton 2006Kun jij een originele van een fakie Louis Vuitton onderscheiden? Ik namelijk niet. Daarom ben ik op de researchtoer gegaan in webland. Ik heb, onder andere, op eBay een handige ‘how to spot a fake LV bag’ guide gevonden. Het is een uitgebreide handleiding met gouden tips verspreid over 4 delen. Hierbij een paar o-zit-dat-zo feiten om je tassenexpertise op te krikken.

• Weet wat je draagt. Het komt heel vaak voor dat er bepaalde kleuren worden gebruikt voor een namaak model die helemaal niet door het high fashion label uit is gebracht. Je kunt er makkelijk achterkomen door even de LV site te bezoeken.

• Sommige authentieke Louis Vuitton tassen hebben ondersteboven LV’s op de achterkant van het model. Dat betekent dus niet gelijk dat je een fakie hebt gespot. Dat komt wel eens voor doordat er een onafgebroken stuk leer wordt gebruikt.

• Imitatie tassen van de oude LV garde hebben een leren label aan de voor- en binnenkant. Tegenwoordig hebben sommige originele tassen eentje aan de binnen-, maar niet aan de buitenkant. Er zijn wel uitzonderingen: je hebt een paar authentieke vintage Louis Vuittons met een rond leren label aan de buitenkant met de initialen van de eigenaar.

• Het Franse modehuis houdt nooit uitverkopen of sample sales. Ook hebben ze geen outlet stores.

• Louis Vuitton werkt met productiecodes verwerkt in de tas. Zo kun je er achterkomen wanneer het model ongeveer werd gemaakt. De code is geen uniek getal, dus het is niet raar wanneer je nog een tas vindt met dezelfde nummers. Sinds de jaren ’90 begint Vuitton’s geheimschrift met 2 letters gevolg door 4 cijfers.

Je kunt de rest lezen op de site van eBay. Niemand zal je ooit meer kunnen foppen! Misschien kun je daarna een carrière switch maken en aan de slag gaan als authentieke Louis Vuitton adviseur? (Nana)

Deel dit artikel
Back to top