Fashion

Vivienne Westwood beschuldigd van plagiaat

Vivienne Westwood staat bekend om haar liefde voor rock&roll, punk en sex. De 73-jarige modeontwerpster besloot een boek over haar leven te schrijven waarin zij een groot gedeelte wijt aan deze spannende onderwerpen. Vivienne en haar co-writer Ian Kelly krijgen de wind van voren. Zij worden namelijk beschuldigd van plagiaat.

De lancering van de autobiografie van de Britse modeontwerpster Vivienne Westwood gaat niet bepaald gepaard met positieve kritieken. Vivienne wordt door meerdere partijen beschuldigd van plagiaat en het vermelden van onjuistheden. Zo schijnt zij in haar boek maar liefst 29 passages uit het boek The Look: Adventures in Rock and Pop Fashion van de Britse auteur Paul Gorman te hebben gestolen. Ook beweerd zij in haar boek de bedenker van het nummer, Anarchy in the UK te zijn. Zanger van de legendarische punkrock band The Sexpistols heeft daar een ander idee over en was duidelijk not amused door deze quote. Hij meldt hierover het volgende;  ‘Dat is pure fantasie en vraagt heel wat lef. Ze zou zich maar beter terug focussen op het maken van kleren’.

Paul Gorman laat het er niet bij zitten en sleept Westwood voor de rechter en eist haar verontschuldigingen. ‘Ik bewonder haar prestaties, maar ik snap niet dat haar uitgever dit heeft kunnen laten gebeuren’, zegt hij. Vivienne Westwood plaats ook nog persoonlijke correspondentie tussen haar en een aantal celeb friends in haar boek. Zo zijn er brieven te lezen van onder andere Pamela Anderson, Prince Charles, Naomi Campbell en Bob Geldof. In ieder geval haalt Vivienne uitgebreid de pers met haar verhaal. Een duidelijk gevalletje van, there is no such thing as bad publicity!


Foto: Getty Images

 
Deel dit artikel
Back to top