Fashion

Avril vindt plagiaatgeruchten maar belachelijk

Avril Lavigne’s nummer Girlfriend is volgens haar niet gejat van de band The Rubinoos. Maar deze denken hier heel anders over.

"Ik heb nog nooit van mijn leven van dat nummer gehoord", aldus Avril. "Hun claim is gebaseerd op vijf woorden uit het nummer." Volgens Avril gebruiken alle songwriters dezelfde teksten en emoties. "We spreken als mensen allemaal dezelfde taal. Daarom gebeurt het wel eens dat nummers op elkaar lijken. Simpel gezegd: ik ben valselijk beschuldigd van jatwerk."

Avril trekt zich er niets van aan

The Rubinoos zien dat heel anders. "We zijn niet zo naïef om dit aan toeval te wijten", stelt de band in een verklaring. "De teksten en het ritme zijn identiek." Het is niet de eerste keer dat Lavigne wordt beschuldigd van plagiaat. Chantal Kreviazuk, een Canadese songwriter, beweert dat het nummer Contagious (te horen op het nieuwe album) enkele jaren geleden aan de zangeres heeft gegeven. Maar op het album staat haar naam niet. "Het nummer heeft alleen dezelfde titel, maar verder zijn het twee totaal verschillende songs", aldus Lavigne. "Ik denk dat Chantal gewoon bitter is, omdat ik voor mijn derde album niet met haar wilde samenwerken." Avril laat het er niet bij zitten: ze zou juridische stappen overwegen tegen Kreviazuk.

Op 28 augustus weten we meer. Wie zou er gelijk krijgen?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top