Fashion

Interview: Avril Lavigne

Avril Lavigne was 28 juni in Nederland om een exclusieve showcase te geven naar aanleiding van haar nieuwste album The Best Damn Thing. Celebscene was er bij om de zangeres te interviewen.

 

Door: Elisah Jacobs

Avril staat niet bekend als een superspontane meid. Maar ja, that’s showbizz girl! De ‘saaie’ interviews horen er nu eenmaal bij. Daarom zat ik een beetje gespannen in de lobby te wachten samen met de andere journalisten. ‘Zou ze dit keer iets meer zeggen dan de vorige keer’ en ‘is ze dit keer wél aardig’ vroegen we elkaar af. Ik was dus op het ergste voorbereid. Ik, als bescheiden Avril-fan, wilde natuurlijk niet van een koude kermis thuiskomen. Het allerergste is natuurlijk dat die ene artiest waarvan je de nummers altijd grijsdraait in het echt ontzettend tegenvalt. Tja, dat is het risico als journalist.

Bij binnenkomst in de interviewruimte kwam er een geblondeerde haardos met een ijl lijf mijn kant oplopen (wat is ze klein! Of ben ik nou zo groot?). Avril groette me met een lach en het ijs was bij mij al gebroken. Op zich was ze niet echt praatgraag (lees: ze hing honderd keer in andere posities op de bank) maar ik had het interview erger verwacht. Lees hieronder hoe Avril vertelt over de Nederlandse fans, haar favoriete nummers en een aankomende Avril Lavigne-kledinglijn.

Hi Avril. Welkom in Nederland. Wat vind je van ons land?

“Het is ontzettend cool hier. De mensen zijn erg aardig. Dat kun je niet zeggen van sommige landen. Amsterdam is erg interessant en er is veel te doen voor toeristen.”

Wat vind je van de Nederlandse fans?

“In elk land zijn de fans anders, maar ik zie geen verschil tussen Nederlandse fans en die van andere Europese landen. Wel vind ik de Europese fans super. Ze zijn allemaal erg cool en enthousiast. I love it!”

Wat maakt jouw nieuwste album anders dan je vorige?

The Best Damn Thing is niet zo donker als mijn vorige album Under My Skin. Deze was veel te duister en daar ben ik nu overheen gegroeid. Ik wilde voor mijn nieuwste plaat iets heel anders. De cd moest snel, poppy en vrolijk worden en dat is aardig gelukt. Luister maar naar het nummer Girlfriend.”

Is The Best Damn Thing persoonlijker?

“Het is fifty-fifty: de helft van het album is persoonlijk en de andere helft juist niet. De nummers Innocence, When You’re Gone en Hot zijn op mijn gevoel geschreven, maar liedjes als Girlfriend en Anything Back But You juist niet. Toch waren deze erg leuk om te zingen.”

Waar haal je de inspiratie vandaan om een nummer te schrijven?

“Het begint allemaal bij het gevoel: welk gevoel wil ik bij een nummer hebben. Voordat ik begon met The Best Damn Thing, wist ik dat het een vrolijk album moest worden. Dus daar stelde ik me helemaal op in. Dan ga ik de teksten schrijven, luister naar de melodie en de muziek en voor ik het weet, is het nummer af. Het gaat vanzelf. Maar de teksten moeten wel iets met me doen. Ik kan écht geen nummer opnemen met een tekst waar ik niet honderd procent achter sta.”

Avril Lavigne

Je hebt het nummer Keep Holding On  gezongen voor de film Eragon. Was dat jouw idee?

“Nee, de mensen van Fox (filmmaatschappij, red.) vroegen mij. Ik word voor veel dingen gevraagd en vaak zeg ik nee, maar dit leek mij juist een leuke kans.”

Welk nummer is je favoriet?

I Can Do Better en Innocence. Deze laatste laat een andere kant van me zien. Je hoort op dit nummer dat ik écht kan zingen en mijn stem komt er goed in uit. Deze twee nummers zijn mijn absolute favorieten.”

Je bent een getrouwde vrouw, gefeliciteerd! Hoe voelt dat?

Very good! Maar sommige mensen beweren nog steeds dat ik te jong ben voor het huwelijk. Gelukkig trek ik me daar lekker niets van aan."

In een nummer zing je de tekst ‘I wear the pants’. Heb jij de broek aan in je huwelijk?

“Haha, nee hoor. In mijn huwelijk behandelen we elkaar gelijk. Het nummer gaat over mij als leider en dat ik graag dingen onder controle wil houden. Het lied is als grapje bedoeld.”

We zagen in de bladen opeens een Avril Lavigne met designerkleding. What happened?

“Ik heb een tijdje niet opgetreden en had zodoende veel vrije tijd over. Ford Models kwam toen met de vraag of ik mee wilde werken aan een paar modepagina’s. Ik heb dat ongeveer een jaartje gedaan en heb in bladen als Vogue en Harper’s Bazaar gestaan. De kleding die ik daar droeg, waren niet mijn favoriet, maar de shoots waren erg leuk om te doen.”

Kun je zeggen dat je kledingsmaak is veranderd?

“Absoluut. Ik was vroeger qua mode erg oppervlakkig: ik droeg altijd hetzelfde. Nu vind ik het juist leuk om verschillende stijlen te mixen. Ik draag dagelijks casual kleding, ook tijdens mijn optredens, dus als ik een keertje uit eten ga, dan vind ik het leuk om me op te tutten. Dan heb ik zin om een mooie jurk en hoge hakken aan te doen. Ik ben ook maar gewoon een meisje, ik ben nu iets ouder en respecteer de mode. Ik heb miljoenen schoenen, houd van tassen, make-up en haarspulletjes. Maar ik houd me hier niet dagelijks mee bezig hoor. Dat wordt me iets teveel haha.”

Je hebt ook geacteerd in een paar films als The Flock, Fastfood Nation en Over the Hedge. Ben je daarvoor gevraagd?

“Ik wilde altijd al iets doen met acteren en ik heb ook een filmagent. En deze krijgt allerlei scripts opgestuurd, wat misschien wel iets voor mij is. Maar de rollen die ik heb gespeeld, zijn niet allemaal vanzelf gegaan hoor. Ik heb voor alle films auditie moeten doen.”

Hoe was het om je stem te lenen aan Over the Hedge?

“Erg leuk, maar mijn voorkeur gaat liever uit naar écht acteren. Voor Over the Hedge, zat ik alleen in een studio. Er komt geen camera aan te pas: ik hoefde alleen mijn tekst te onthouden.”

 

Je hebt gespeeld in The Flock, Fastfood Nation en Over the Hegde. In welke films gaan we je nog meer zien?

“Ik ben wel van plan om meer te gaan acteren, maar het moet natuurlijk wel in mijn drukke agenda passen.”

Hoe is het om een beroemde zangeres te zijn?

“Ik heb ontzettend veel geleerd in al deze jaren, maar ben ook in het diepe gegooid: ik moest snel volwassen worden en verantwoordelijkheden nemen. Maar ik zie al deze dingen als iets positiefs.”

Je bent een zangeres, model én een actrice. Wat zijn je volgende plannen?

“Een eigen kledinglijn. Geloof me, die komt er. We zijn er nog niet mee bezig, maar ik heb wel alles al in mijn hoofd bedacht. Ik ben nu eenmaal gek op kleding. Binnen een jaar kunnen jullie dus meer van mij verwachten!”

Avril Lavigne Avril Lavigne

Het interview met Avril zit erop. Ik borrel nog even na met een paar andere journalisten en roddel lekker mee over Avril Lavigne. Totdat ons oog valt op een kleine dwerg met een Hollywood-bril op. Wat blijkt? Het is Tom Cruise die de trap af komt lopen op weg naar zijn limousine. My God: twee celebrities in een half uur tijd: I am one lucky girl!  

Deel dit artikel
Back to top