Beauty

INTERVIEW: Bobbi Brown make-up artiest Eliano deelt de beste beauty tips en meer

Make-up artiest Eliano Bou Assi was jaren de rechterhand van Bobbi Brown en omdat hij ondertussen ook nog eens de Head of Artistry and Education is, is hij ook verantwoordelijk voor het opleiden van verschillende make-up artiesten in Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Op 1, 2 en 3 juni was Eliano in de Bijenkorf in Amsterdam. Cleo, stagiaire van Fashionscene, sprak met hem over onder andere de komende trends, de beste beauty tips en meer.

Op welke leeftijd ontdekte je jouw liefde voor de beauty wereld?
"Dat is een grappig verhaal. Mijn vader is kapper en mijn moeder is ook make-up artiest, dus het komt vanuit mijn familie en ik leerde alles van hen. Mijn moeder vroeg altijd "Wat vind je van deze make-up look?" en mijn vader "Wat vind je van deze haarstijl?". Ik heb bijvoorbeeld nog foto's van mezelf dat ik het haar van mijn vader knip, en toen was ik pas 10 jaar. Zo is mijn passie voor beauty begonnen."

Veel vrouwen leren hoe je make-up moet gebruiken door YouTube tutorials, hoe leerde jij het?
"In het begin leerde ik dus alles van mijn moeder, maar op latere leeftijd kreeg ik les van een Franse leraar die mij niet alleen over gewone make-up leerde, maar vooral over special effects make-up. Mijn allereerste baantje in de beauty wereld had ik al op mijn 15e, toen was ik make-up artiest voor een televisiestation."

Wat is het make-up product dat je bij elke klant gebruikt? 
"Corrector concealer! Dat maakt het grootste verschil op je gezicht. Heel veel mensen denken dat ze geen concealer nodig hebben, maar ik denk dat iedereen concealer kan gebruiken. Het is niet alleen om je wallen mee te verbergen, maar ook om bijvoorbeeld bepaalde punten in het gezicht te highlighten."

Heb je speciale tips voor hoe je voorkomt dat je huid en make-up vettig worden door de dag heen?
"Het begint met hoe je je huid 'voorbereidt' op make-up, en dit geldt niet alleen voor een vette huid. Het is heel belangrijk om je huid te moisturizen en een primer te gebruiken voordat jij je make-up aanbrengt. Voor een vette huid is een 100% oil-free foundation het beste. Ook één van de grootste fouten die ik zie, is dat er veel teveel poeder wordt gebruikt wat het geheel er cakey uit laat zien. Gebruik in plaats daarvan een crème die olie absorbeert."

Heb je wat goede tips voor vrouwen met hele bleke huid? 
"Ten eerste is het belangrijk dat vrouwen met een hele lichte huid te donkere bronzers vermijden. Hierdoor lijkt het niet alsof je mooi gebruind bent maar lijkt het eerder alsof je gezicht vies is. Een goede manier om wat bruiner te lijken, is door je nek absoluut niet te vergeten. Gebruik foundation en bronzer ook langs je nek en misschien je borst, zodat het mooi overloopt. Daarnaast kan je roze en rode oogschaduw ook beter vermijden, hierdoor lijkt het alsof je heel hard gehuild hebt; gebruik eerder grijze kleuren. Roze kleuren kun je juist wel gebruiken als lichte blush of op je lippen."

Wat is een make-up product waarvan je vindt dat iedereen het moet hebben?
"Opnieuw concealer, maar het is wel belangrijk dat je een goede uitkiest. Veel vrouwen vinden dat het ze niet mooier maakt, maar naast de kleur is ook de textuur en kwaliteit bijvoorbeeld heel belangrijk en de manier waarop je het aanbrengt en de hoeveelheid die je gebruikt."

Make-up gebruiken op hooded eyes is heel lastig, wat zijn goede tips voor vrouwen met bedekte oogleden?
"Er zijn twee belangrijke dingen, en het is niet oogschaduw. Het draait allemaal om de eyeliner en mascara. Als je heel erge hooded eyes hebt dan zul je oogschaduw nooit echt zien, hoe hard je ook je best doet. Zorg daarom voor een goede mascara en een eyeliner die donkerder is dan je eigen oogkleur, of het nou een blauwe, groene of zwarte liner is. Zorg er ook voor dat je de eyeliner ziet zitten als je eenmaal je ogen open hebt."

Wat kan je vertellen over de komende make-up trends van deze lente en zomer?
"Je gaat veel lip & cheek tints tegenkomen in verschillende kleuren, wat perfect is voor de zomer vanwege de textuur. Voor de ogen worden glossy eyelids nu heel populair en als het om de huid gaat, en hier heb je vast al over gehoord, wilt iedereen een glowy skin, wat te bereiken is met bijvoorbeeld highlighter. Een dewy skin bereik je door een goede moisturizer te gebruiken, zorg er wel voor dat je huid niet plakkerig wordt, en punten in het gezicht (zoals boven jouw jukbeenderen) te benadrukken met highlighter."

Wat is jouw meest favoriete Bobbi Brown product? 
"Naast concealer is mijn favoriete product de gel eyeliner. De gel eyeliner is gecreëerd door Bobbi Brown en is gewoon een iconisch product in de make-up wereld."

Welke celebrity zou je wel eens een keer willen opmaken? 
"Ik ben dol op de schoonheid van Angelina Jolie. Ze is simpel, naturel en ze is wie ze is, daar hou ik van."

Heb je advies voor make-up artiesten die net zijn begonnen of mensen die het willen worden? 
"Watch a lot, and practice even more. Dat zijn de twee belangrijkste dingen. Je moet altijd blijven oefenen, dat maakt je echt een goede make-up artiest. Ik maakte bijvoorbeeld altijd foto's van make-up looks in tijdschriften en die ging ik dan namaken."

Wat wil je in de toekomst nog bereiken in de beauty industry en hier bij Bobbi Brown? 
"Ik hoop dat Bobbi Brown de leading beauty brand wordt in de make-up wereld en natuurlijk wil ik altijd blijven doorontwikkelen en creëren, in zowel kleur als kwaliteit."

Deel dit artikel
Back to top