Fashion

DEVANDERVAR

Yep, de Kopenhagen blues zijn nog steeds aan de gang. Ik baal dat ik alweer terug ben, want ik had makkelijk nog een paar dagen kunnen opvullen met een shoptoer door de Deense modestad. Winkels hangen daar vol met kleding van off-the-radar designers. DEVANDERVAR is daar eentje van, een nieuwe favoriet op mijn lijst.

DEVANDERVAR ontdekte ik in Wallace, dezelfde winkel waar ik 10.Deep spotte (zie headline van gisteren). Het high casual label is een fashion local van Kopenhagen en het modekindje van Sofie Edvard Nielsen en Tina Schou. DEVANDERVAR werd opgezet tijdens de voorbereidingen van de designers’ afstudeercollectie. Begin dit jaar werd de eerste collectie gelanceerd samen met hun andere label voor kids, Hektøj by DEVANDERVAR.

Het ontwerpduo gebruikt graag aanwezige kleurencombinaties en contrasten met een focus op mozaïek prints. De streetcouture collectie bestaat uit kleding voor zowel mannen als vrouwen. Sweatervariaties in een colorboost van zwart, grijs, geel, magenta, groen, blauw, paars, roze en oranje komen in trui-jurken met of zonder mouwen, hoodies, extra lange sportjasjes, ‘gewone’ jumpers, tops en tees.

DEVANDERVAR SS07DEVANDERVAR SS07

De DEVANDERVAR Spring/Summer 2007 collectie hangt in 7 landen, waaronder, gelukkig, Amsterdam bij 90 Square Meters. Check voor meer info op de site van DEVANDERVAR.

Houd Fashionscene goed in de gaten voor een interview met de meiden van DEVANDERVAR. (Nana)

Deel dit artikel
Back to top