Fashion

One to watch: Ashleigh Verrier

Ze zijn al met zoveel… Ik raak de tel zo langzamerhand kwijt en als ik niet uitkijk haal ik binnen niet al te lange tijd alle namen, gezichten, collecties et cetera door elkaar. De internationale designerwereld barst uit zijn voegen en er is er weer eentje om goed in de gaten te houden...

Ashleigh Verrier liep in het verleden stage bij Proenza Schouler en was in 2004 Parsons Designer of the Year. Saks Fifth Avenue kocht destijds haar complete afstudeercollectie in en hing de ontwerpen van de new kid on the block recht naast die van Marc Jacobs en Stella McCartney. De eerste Verrier items in Saks kregen prijskaartjes mee variërend van 300 tot 3300 dollar. Niet gek voor een afstudeercollectie!

De collecties van de 25-jarige designer zijn met een vintagesausje overgoten. “Toen ik bij Proenza Schouler werkte, realiseerde ik me dat ik zelf veel vintage droeg. Ik besloot om met mijn eigen collecties ook die weg in te slaan.” Ze verwijst in haar ontwerpen graag naar het met kralen versierd handwerk uit de jaren ’20 en ’30 maar geeft hier wel een moderne twist aan. Haar kracht ligt in de stukken die makkelijk mix ’n’ match-baar zijn en tijdens de New York Fashion Week was te zien dat de spring 2007 collectie van Verrier opnieuw cool glamorous is (zie hieronder).

Verrier spring 2007Verrier spring 2007
Verrier spring 2007Verrier spring 2007

 

Ashleigh Verrier; te koop in Saks en Nordstrom en absoluut one to watch! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top