Fashion

Planet Paris, deel 2

Heb je jezelf al mentaal voorbereid op dit moment? Van de ene cityhop na de andere - Amsterdam, New York en Milaan - eindigde de modemarathon gisteren in de lichtstad. Geniet, nu het nog kan, van de allerlaatste fashion week newsflash uit Parijs.

Stella McCartney SS07

Stella McCartney

Short en sexy: Stella McCartney gaat voor haar kenmerkende comfy look. Casual is haar middle name. ‘De dochter van’ presenteert een relaxte lente/zomercollectie 2007 met korte zomerjurkjes, gevarieerd door mega pofmouwen, ballon- en A-lijn modellen. De mannenblouse wordt gedragen als een nonchalante mini-jurk. Volume voert de boventoon. Behalve jurken, showt de zwangere ontwerpster classy shorts, korte jumpsuits en pantalons met hoge taille. Sobere mostinten, afgewisseld door grote asymmetrische vlakken, worden opgevolgd door opvallende zeegroen –en blauwe ontwerpen en afgesloten door grijstinten en zwart (avond)kleding.

Alexander McQueen

Welkom in het theater van McQueen. Voor het zomerseizoen kiest de Britse ontwerper voor romantiek met een dramatische twist. We gaan terug naar de 16de eeuw en dan naar de straten van Londen in de 19de eeuw. De witgepoederde modellen zien eruit als zwervende geesten in een Engelse balzaal. Imposante haute couture-achtige jurken met alle romantische hulplijnen on board: bloemapplicaties, ruches, fluweel en kant in overvloed. Van een zwart Victoriaanse rouwjurk tot vleeskleurige bustier top met mega boothals waarbij vrolijke bloemen uitsteken bij de nek en mouwen.

Alexander McQueen SS07
Miu Miu SS07

Miu Miu

Glimmende stukken komen op de catwalk voorbij tijdens de SS07 show van Miu Miu. Zijde ontwerpen hebben jongensachtige cuts en doen je denken aan luxe kostschool uniforms. Miuccia speelt veel met verschillende vormen zonder het ontwerp volume te geven, de collectie heeft voornamelijk stijve ontwerpen verzacht door de diepe kleuren, zijden stofgebruik en afwisselende funkadelic tie-dyed prints.

Sonia Rykiel

De Franse ontwerpster staat bekend om haar vrolijke collecties. En dat is ook precies wat je voorbij ziet lopen voorbij de catwalk. De feelgood collectie heeft verschillende karakters. Je hebt het opgewekte matroos meisje gekleed in gestreepte zeemanjurken. Het onschuldige meisje komt langs in een witte gehaakte slobberjurk met linnen riem. De vloeiende zijden items, van sexy broekpak tot korte cocktailjurk, is voor de uptown girl. De discoqueen girl paradeert in een maxi zilveren jurk. Kortom, Rykiel zorgt voor een opgewekte zomer 2007.

Sonia Rykiel SS07

Zo, nu even doorbijten. Voor je het weet is het weer tijd voor de winter modemarathon... (Nana)

Deel dit artikel
Back to top