Fashion

The Devil Wears...

Een hardcore fashion film is natuurlijk niet compleet zonder een lading killer outfits om over te kwijlen. En als je Patricia Field in het team hebt, onder andere verantwoordelijk voor de ‘Sex and the City’ combi’s, is dat een geslaagde missie. In de recensie van ‘The Devil Wears Prada’ liet ik al vallen dat de duivel en co. gouden garderobes hadden, maar bij welke modehuizen heeft de roodharige styliste precies aangeklopt? Ik ga op onderzoek uit en ik vind…

The assistant wears...

Andy Sachs’ dramatische make-over was een eyepoppin’ succes: zwarte wollen Chanel blazer, Kristina Ti bruine tweed minirokje, überhoge leren Chanel laarzen en leren Chanel handschoenen.

Hier it’s all about dierenprints. De duivel’s assistent draagt een groene wollen Lanvin jas met luipaard kraag en mouwen. De combi gaat verder met een Kate Spade giraffe tas, Giuseppe Zanotti gouden slangenleer pumps en Chanel zonnebril.

The assistant wears...
The assistant wears...

Dit is een outfit van Rebecca Taylor, een zwarte Mongolische A-lijn jas, gecombineerd met een zwarte doorgestikte Chanel tas, bruine kalfsleren laarzen van Louboutin en een kasjmier mutsje.

Andy’s mix ‘n’ match: een crèmekleurige wollen overcoat, tweed ballonpet van Chanel, Calvin Klein slangenprint tas en grijze tweed schoenen met T-bandjes van Marni.

The assistant wears...
The assistant wears...

Hier rent Sachs rond in een Calvin Klein olijfgroene knoopjurk, Giuseppe Zanotti groen/gouden hakken, leren Kate Spade tas, armbanden met steentjes en Chanel zonnebril.

De girl-next-door draagt een David Rodriguez zwarte boothalstrui met eronder een witte Miu Miu blouse. De accessoires, de tweed ballonpet en parelketting (mijn favoriet), zijn allebei van Chanel.

The assistant wears...
The assistant wears...

Voor haar eerste dag in Parijs paradeert Andy in een pied-de-poule Louis Vuitton jas met Bill Blass rode ceintuur. De rok is van Moschino met groene leren handschoenen, de leren/suède tas van Adrienne Landau.

Andy als de girl-next-door: bruine leren jas van Vince, zwarte DKNY coltrui, donkere jeans van Japanese Fabric en bruine Calvin Klein slobber stilettolaarzen.

The assistant wears...
The devil wears...

Nu gaan we verder naar de devil herself: de gouden blazer is van Bill Blass met eronder een zwarte zijden Bill Blass jurk en groene reptielenriem van Roberto Cavalli. Ze pimpt het op met gouden kettingen.

De Queen of Mean draagt een Donna Karan wollen trui-jurk met boothals. She walks the walk met wijnrode suède pumps van Alaia (staat ook op mijn lijst). De gouden sieraden zijn van Fred Leighton.

The devil wears...
The devil wears...

Miranda’s outfit bestaat uit een zwart/rode bontjas met lakleren riem van Izzy Camilleri, zwarte suède laarzen van Charles Louboutin en zilverpaarse leren Gucci tas.

Hier loopt Priestly het kantoor binnen met een roodbruine bontjas met gestreepte nek en mouwen van Fendi, cheeta print zijden blouse van Aqua en nep krokodilleren tas met kralen handvat van Nancy Gonzales.

The devil wears...
The devil wears...

De big boss van Runway loopt hier in een limoengroene bontjas van Dennis Basso, zwarte trui-jurk van Donna Karan met bruin leren reptielenriem van Roberto Cavalli, Versus Versace zonnebril, zwarte dokterstas van Fendi en zwarte pumps met open teen van Hermès.

En wat zijn onze favorieten? Ik ga voor Andy’s sky-high leren Chanel laarzen, parelketting van Chanel, de grijze Marni schoenen, Miranda’s groene reptielenriem Roberto Cavalli, de wijnrode pumps van Alaia en zwarte satijnen pumps met open teen van Hermès. Kwijl… (Nana)

Deel dit artikel
Back to top