Fashion

Smart girls fake it

Iedereen heeft vroeger toch wel zo’n lief schattig konijntje als huisdier gehad, de ‘van-elke-dierenhaar-moet-ik-niezen’ personen uitgesloten. Mijn witte exemplaar heette Stampertje en die van mijn broer Snuffie. So much voor de originele dierennamen… Nog steeds ben ik een groot dierenfan, helaas laat mijn huisje het niet toe om zes katten onder mijn hoede te nemen. Dat komt er dan wel van als ik mijn big ass villa met zoveel hectare tuin bewoon.

Smart Girls Fake ItTot dat moment is aangebroken zijn de enige tekens van dieren die je bij mij kan aantreffen de verschillende printjes in mijn kledingkast. 1 ding zal ik alleen echt nooit van mijn leven mijn huis in halen: bont! Big up voor Cosmopolitan en Bont voor Dieren; laatstgenoemde heeft een grote actie op touw gezet tegen het fokken van nerts in Nederland en Cosmo ondersteunt deze petitie. Het blad roept al haar lezers op om een handtekening te zetten voor het verbod op de nertsenfok en verkoopt vanaf 12 oktober via de Cosmopolitan site ‘Smart Girls Fake It’ tees. Van ieder verkocht shirt gaat er 3 euro naar de Bont voor Dieren.

Cosmopolitan wil met de verkiezingen die in aantocht zijn (22 november) de aandacht vestigen op de actie. Het tijdschrift raadt lezers aan om op stemwijzer.nl te kijken welke standpunten de verschillende politieke partijen innemen ten aanzien van het fokken van dieren voor hun vacht. Wordt misschien ook wel eens tijd om daar een agendapuntje van te maken, zeker wanneer je bedenkt dat Nederland de derde nertsenleverancier ter wereld is!

Ralph Lauren doet het zonder, er is al een handjevol anti-bont celebs te noemen en ketens als Laundry Industry en Mango hebben bont ook afgezworen.

Nu de rest nog! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top